06.Únor 2010,08:32
Ingredience:
750 g kysaného zelí, 300 g uzeného masa, 300 g vepřového masa z ramínka nebo plecka,
50 g slaniny, paprika, 2 PL sádla, 2 PL hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, sůl.
Příprava:
Kysanézelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a nakostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme nakostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou i paprikou. Přikryjeme adusíme do změknutí. Zvlášť na pánvi připravíme ze sádla
amouky světlou jíšku, dobře ji s vodou povaříme a zahoustlou přidáme kmasu se zelím. Doplníme smetanou a vše dobře promícháme a prohřejeme.Podle chuti teprve dokořeníme solí, popřípadě i pepřem. Je to úpravapodobná segedínskému guláši.
Doporučená příloha: houskové knedlíky, noky nebo chléb.