12.Březen 2010,05:06
p

81. Kuře na rychlo

1 kuře, máslo, hladká mouka, sůl, pepř.
Čtvrtkykuřete ještě rozdělíme na dva díly, osolíme je, obalíme v mouce a narozpáleném másle opečeme po obou stranách dozlatova. Porce pak dáme dokastrolu, podlijeme, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minutdoměkka. Jako přílohu podáváme vařené brambory posypané nadrobnonakrájenou pažitkou a pokapané máslem.

82. Kuře na sucho

Kuřeočistíme, rozpůlíme, položíme řezem dolů na dva talíře, posolíme apečeme. Neobracíme a nepodléváme! Nebojte se, talíře neprasknou. Chutnáskvěle jako grilované. Jako přílohu doporučujeme hranolky a hlávkovýsalát.

83. Kuře na divoko

Kuře, hermelín, pepř (kuličky), máslo, sůl, hrušky, červené víno, brusinkový kompot (nemusí být).
Menšíkuře naplníme hermelínem obaleným v nahrubo drceném pepři. Opečeme namásle, osolíme, opepříme, dále pečeme zakryté v troubě. V poloviněpečení přidáme oloupané na půlky nakrájené hrušky. Pokapeme červenýmvínem. Omáčku můžeme dochutit brusinkovým kompotem. Příloha: knedlík.

84. Kuře na medu

Kuřese naloží do grilovacího koření a nechá se 24 hod. v ledničce. Druhýden se při pečení podlévá 2 dl hovězího vývaru smíchaného s 2-3 velkýmilžícemi medu. Nejlepší příloha je rýže s rozinkami a mandlemi.

85. Kuře na zelenině

Kuře, 1/2 kg vepřového bůčku, sůl, 5 stroučků česneku, 2 mrkve, 1 cibule, 2 petržele, 1/2 celeru, 100g anglické slaniny, lžíce kari, tymián, 1 lžíce kečupu.
Rozporcované kuře a bůčeknakrájený na vyšší plátky osolíme, potřeme česnekem a dáme na pekáč.Přidáme pokrájenou zeleninu, tymián a slaninu. Podlijeme studenou vodoua pečeme. Po hodině maso obrátíme. Před dokončením do šťávy přidámekari a kečup.

86. Kuře na celeru

1 kuře, 150g slaniny, 1 větší cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/2 lžičky zázvoru, 1/2 celeru, 5-6 lístečků libečku, několik snítek petrželové natě, sůl.
Z německé kuchyně -Slaninu nakrájíme na kostičky a v tlakovém hrnci ji rozpustíme, přidámenadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Pak přidáme sladkoumletou papriku, zázvor a chvíli opět zasmahneme. V tomto základupromícháme na kostičky nakrájený nebo nastrouhaný celer a na nějrozložíme osolené porce kuřete, na ně libeček a petrželku. Podlijemevodou, aby sahala asi do poloviny masa, hrnec uzavřeme a dusímedoměkka. Podáváme s brambory.

87. Kuře na zelí

Menší kuře, sladká paprika (koření), kysané zelí, cibule, slanina, sůl.
Menšíkuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Nadno pekáče rozložíme vrstvu kysaného zelí, poklademe na kolečkanakrájenou cibuli a na tento základ položíme porce kuřete. Na každoudáme plátek slaniny. Nepodléváme, pečeme asi 45 minut. Kuře je lahodnéa krásně křehké. Příloha: brambory, bramborový knedlík.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: