12.Březen 2010,05:00
88. Kuře na švestkách
500g švestek, kuře, pepř, 4 lžíce konaku, 50g másla, cibuli, sůl, 2 karotky, 4 šálky silného čaje.
Denpředem namočíme švestky do čaje ochuceného konakem. Těsně předpřípravou je vyjmeme, necháme okapat a vypeckujeme. Asi polovinušvestek usekáme a naplníme jimi osolené a opepřené kuře. Otvorzašijeme, kuře vložíme do kastrolu, přidáme máslo, nakrájenou cibuli akarotku a dáme do trouby. Zapečeme, obložíme zbývajícími švestkami adopečeme doměkka. Během pečení poléváme kuře vypečenou šťávou a podlepotřeby i vodou.
89. Kuře na houbách
1 kuře, 60g másla, 4 plátky slaniny, 1 velká cibule, sůl, 200g očištěných hříbků nebo žampionů, sladká paprika.
Kuřerozdělíme na porce, vykostíme, osolíme, posypeme mletou paprikou.Alobal potřeme máslem. Na každou porci kuřete položíme plátek slaniny,2 kolečka cibule a obložíme houbami. Položíme ořech másla a alobalzabalíme. Pečeme 1 a 1/2 hodiny. Podáváme s dušenou rýží a zeleninovýmsalátem.
90. Kuře na houbách a zelenině
Kuře, sůl, sladká paprika (koření ), sušené houby, olej, nakládaná zelenina Moravanka.
Omytéa naporcované kuře naskládáme na pekáček, osolíme a posypeme trochoupapriky. Na ně nasypeme houby. Vše podlijeme trochou oleje a dámezapéci. Když je kuře napůl hotové, nalijeme do pekáčku celou sklenicizeleniny Moravanka a dopečeme doměkka. Příloha: rýže.