11.Březen 2010,22:37
krásný víkend

91. Kuře na žampiónech

800g vykostěného kuřecího masa, 250g očištěných žampiónů, 2 cibule, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 1 lžíce pokrájených koleček pórku, hrst oloupaných mandlí, lžička citrónové šťávy, 3 lžíce vývaru.
Kuřecí masopokrájíme na proužky, žampióny na čtvrtky, cibuli nadrobno rozsekáme azpěníme na tuku. Pak k nim přidáme osmahnout maso, pokrájené mandle,osolíme a ochutíme, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou dopoloměkka. Pak přidáme žampióny a kolečka pórku a dusíme do měkka.Podáváme s rýží.

92. Kuře na rožni

1 kuře, 4 stroužky česneku, citrón, lžíce másla, 2 lžíce jogurtu, 1/2 lžičky cukru, lžička mletého zázvoru, lžička oleje, lžička chilli nebo pálivé papriky, sůl, případně trocha másla, lžička worcestrové omáčky.
Zindické kuchyně - Kuře očistíme z kůže a řádně je propícháme. Všechnyostatní uvedené suroviny rozetřeme v pastu a kuře jí důkladně potřemezevnitř i zvenku. Nazítří kuře rožníme a případně pokapávámerozpuštěným máslem.

93. Kuře na paprice

1 menší kuře, kuřecí játra, 1,5 dl husté sladké smetany, 60g slaniny, 1/2 menší cibule, 1 lžička mleté papriky, sůl.
Očištěnékuře rozdělíme na 10-12 kousků, slaninu nakrájíme na kostičky,vyškvaříme, přidáme nastrouhanou cibuli a necháme zpěnit. Na tomtozákladu opečeme kousky kuřete a kastrol stáhneme z plotýnky. Vmíchámemletou papriku, sůl, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme doměkka zaobčasného obracení kousků. Když je maso skoro měkké, přidáme kouskykuřecích jater a ještě asi 10 minut podusíme. Kuře zalijeme smetanou anecháme ji přejít varem. Podáváme s jemnými noky nebo houskovýmknedlíkem.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: