08.Březen 2010,16:46

96. Kuře na marocký způsob "Mešui"

Kuřei droby umyjeme a osušíme. Droby vložíme zpět do kuřete, které ze všechstran osolíme, opepříme a posypeme zázvorem a šafránem. Poklademe naněj kousky másla a pak je vložíme do vyššího hrnce, přilijeme 3,5 dlvody. Na středním plameni vaříme asi hodinu, během varu kuře pravidelněobracíme. Po hodině jej vyjmeme z vývaru, rozsekáme na porce a nechámevychladnout. Mezitím namícháme jednu polévkovou lžíci pálivé papriky ajednu kávovou lžičku kuminu - římského kmínu (v nouzi stačí i klasickýkmín) s 50g rozpuštěného másla. Osolíme. Omáčkou potíráme jednotlivéporce kuřete, které pak poklademe na gril a upečeme do zlatova. Vhodnoupřílohou je zeleninový salát.

97. Kuře na rozmarýnu

Pro 4 osoby - 2 kuřata, sůl, pepř, sladká paprika, petrželka, snítka čerstvé rozmarýny, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla.
Kuřatapotřeme vně i uvnitř solí, pepřem a paprikou a dovnitř vložíme posnítce petrželky. Rozmarýnu rozlámeme na menší kousky a vsuneme podkůži na prsou a na stehnech. Na pekáči rozehřejeme olej, kuřata v němzprudka opečeme z obou stran, pak je položíme na záda a pečeme vpředehřáté troubě asi 50 minut doměkka. Kuřata vyjmeme a rozdělíme napoloviny. Vypečenou šťávu dolijeme vodou, krátce povaříme, zjemnímemáslem a přecedíme na kuřata. Podáváme s bramborem nebo s rýží.
smetany,zbytek vermutu, přidáme tymián a cayenský pepř. Promícháme a necháme nastředním ohni čtvrt hodiny bublat. Úplně nakonec kuřata polijemezbytkem smetany.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: