25.Prosinec 2009,01:01
Chystáte se koupit starší automobil v bazaru? Ale prosím ...
poslyšte neuvěřitelný příběh, který se stal ...
V srpnu 2001 jsem si vyhlédl v autobazaru AAA AUTO PRAHA, ulice Dopraváků automobil Mitsubishi Pajero Sport v ceně 679 tisíc Kč.
Informačníleták sliboval "kvalitní a prověřený vůz za nejlepší cenu" a hošík skravatou mne ujišťoval, že na vozidlo mám "půlroční záruku na skrytévady".
Složil jsem NEVRATNOU zálohu 14 tisíc korun a už jsem se v tom > vezl...
Následně,při koupi zamluveného vozu o týden později,jsem využil možnosti"nejvýhodnějšího leasingu" u společnosti CCB-Leasing a složil akontaci50 procent. "Důvěřujte profesionálům!", nabádal mne z reklamy KarelLoprais, šestinásobný vítěz Rallye Paříž - Dakar. "Důvěřujtenejlepším!", radila sympatická Kateřina Hrachovcová. A já blbec jimuvěřil! Poprvé a doufám i naposled jsem uvěřil profesionálům!
Povznesl jsem se nad to, že Všeobecné smluvní podmínky byly napsány titěrným písmem.
Povznesljsem se i nad to, že mi při podpisu leasingové smlouvy vnutili kartuasistenčních služeb ABA v ceně 2450 Kč, ačkoliv součástí havarijníhopojištění vozu u firmy Zurich je asistenční služba ELVIA.
Dálemi ten hodný pán v kravatě předložil účtenku na 1950Kč za lustracivozidla tuším firmou Cebia, ačkoliv prodejce "garantuje původ vozu".
Ruka ruku myje,pomyslel jsem si. Nebudu dělat dusno kvůli pár tisícovkám.
Azáhy jsem se dozvěděl, že ačkoliv "měsíční splátky zahrnují plnépovinné ručení" (stále cituji reklamní leták), já si ho budu musetzaplatit sám, protože blebleble. Uvědom si čtenáři, že v té době jižbyla složena NEVRATNÁ záloha > (O kterou bych přišel, pokud správněrozumím slovu nevratný).
Mitsubishi bylokrásné, byla to láska na první pohled. Ti hoši ho leštili tak, ževypadalo skoro jako ze zlata. Chtěl jsem s ním jet až > tam, kde sehory dotýkají slunce ... žádné jiné auto by to nezvládlo. Nezradím TĚ!,řekl jsem si, vyklopil na stůl třistapadesát tisícovek, hrst drobných... a podepsal. Abych měl jistotu, že jsem nekoupil špatně, nechal jsemvůz prohlédnout v autorizovaném servisu, kde mne upozornili na to, ževůz byl havarovaný, má vadnou geometrii řízení, jeví závadu převodovky,drobné závady v osvětlení vozidla, sjeté pneumatiky. S každým zařazenímrychlosti, kdy se z převodovky ozvalo GRRR (někdy se neozvalo :-) semne začalo zmocňovat svaté rozhořčení a řekl jsem si DOST! Vzhledem ktomu, že jsem kupoval "kvalitní a prověřený vůz s půlroční zárukou" ana výše uvedené nedostatky, zejména podezřelý stav převodovky apředchozí havárii vozidla mne nikdo neupozornil odvezl jsem automobildo AAA na reklamaci s tím, že kvalitní a prověřený vůz si představujijinak a trvám na zrušení kupní smlouvy a vrácení peněz. Pánové vreklamačním oddělení, aniž by se vůbec na automobil podívali, zasetrvali, na tom, že jsem koupil starší automobil, že jeho stav je tomuodpovídající a není důvod smlouvu rušit. Asertivní technikapřeskakující gramofonové desky. Ne, Ne, Ne... Co se dá dělat, za blbostse platí, důvěřuj ale prověřuj ...
Teprvepozději jsem objevil v Protokolu o zkušební jízdě a předání automobilu- Příloha č.1 ke kupní smlouvě, malililinkatými písmenky napsanýposlední
vychytralý odstavec, ve kterém sepraví, že můj automobil patří do skupiny C, což je stav "horší neždobrý ... a doporučuje se důkladná technická kontrola a oprava všechagregátů, zejména motoru, převodovky" ...
"kupující akceptujeveškerá rizika a chápe, že AUTOMOBILE GROUP, a.s. nemůže být a neníodpovědná za další opotřebení automobilu a vady automobilu zjištěnékupujícím až po jeho převzetí od prodávajícího". .....A to prosím uauťáku za bezmála třičtvrtě miliónu s najetou sedmdesátkou tisíckilometrů. Jsou to opravdu profíci! Trošku to hrká ale jedeme dál
.........
Běhemněkolika málo dnů, s přihlédnutím k dalším nepříznivým okolnostem méhoživota jsem přehodnotil svůj původní záměr kvůli kterému jsemMitsubishi kupoval a usoudil, že mít automobil pochybné kvality je promne zbytečným luxusem a rozhodl jsem se na svou žádost zrušitleasingovou smlouvu s vědomím, že na tom prodělám, ale čím dřívesmlouvu ukončím, tím prodělám méně.
Reklamní letáček AAAsliboval možnost "leasingovou smlouvu kdykoliv vypovědět". Předpokládaljsem, že leasingová společnost auto vrátí do AAA a vzhledem k tomu, žejsem jej užíval cca 14 dnů, bude jeho cena prakticky stejná s cenoukupní nehledě k tomu, že jsem
stihl do automobilu investovat30 tisíc korun za prohlídku v autoservisu, seřízení, výměnu oleje anové pneumatiky. Vůz jsem předával v lepším stavu než jsem jej předčtrnácti dny převzal. Leasingová společnost CCB-Leasing překonala ménejbujnější představy (od začátku do konce mne oslovovali "Váženýkliente" a "Vážený pane"), vůz ode mne převzala 27.8.2001, prý jejnechala ocenit soudním znalcem (na 500tisíc korun), nabídla víceautobazarům a nejvyšší cenu nabídlo právě AAA, totiž 550 tisíc korun.
Záležitostse vlekla dva měsíce navzdory mému několikerému upomínání. Přizávěrečném vyúčtování 4.10.2001 mi CCB zaslalo složenkou 16864 Kč.Pokud tomu správně rozumím, leasingová společnost mi naúčtovala všechnyzbývající leasingové splátky - "dlužné splátky 510451Kč" a ještě k tomu"penále 23481Kč" za 23 denní prodlení těchto splátek (které jsem mělpodle leasingové smlouvy splácet následujících 18 měsíců - podlesplátkového kalendáře). Při zjištění, že mi naúčtovali také bezmála 60tisíc korun havarijního pojištění na následujících 18 měsíců provozuautomobilu, který dnes patří někomu jinému, si jako "Vážený klient"přestávám připadat.
Suma Sumárum: Za"zapůjčení" automobilu Mitsubishi Pajero na čtrnáct dní od AAA AUTOPRAHA za pomoci CCB-leasing jsem dal přes 320 tisíc korun!(nepočítám-limou investici do automobilu 30 tisíc Kč) Tak tomu říkám byznys!
Nevěřítesvým očím? Ale ano! Tohle není sen. Zde se sny rozplývají. Od saméhozačátku jsem se snažil tuto záležitost nazvat celkem velkorysenedorozuměním - při reklamaci vozidla s jehož stavem jsem nebylspokojený
(smůla, bylo to céčko) i při vyúčtování leasingu (asi jsem podepsal něco co jsem podepsat neměl, anebo neumím počítat).
Poslaljsem smířlivé dopisy oběma firmám, že tohle snad nemohou myslet vážně.Nic, myslí to vážně ... Tak co, ještě důvěřujete "profesionálům"?
Vít Paroulek
PS: Rozešlete to kam to jde, ať konečně lidi vidí jaký to jsou kurvy!!!

Zima
 
kategorie: ze silnice
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: