25.Březen 2010,10:25

Přísady:

 

  • větší brambory
  • klobása
  • slanina
  • česnek
  • cibule
  • sýr na strouhání
  • sůl
  • koření dle chuti

(gyros,grilovací koření, oregáno,..)

 

Postup:

 

Brambory oloupeme (můžeme nechati ve slupce, ale ty důkladně omyjeme). Klobásu, cibuli, česnek nakrájíme nakolečka. Slaninu také nakrájíme na menší kousky.

Brambory krájíme na půl centimetrové proužky NE až do spodu.

Mezi proužky vkládáme na střídačku všechny nakrájenéingredience.

Připravené brambory dáme do pekáčku, osolíme a okořeníme dlechuti. Každý brambor pokapeme olejem. Zakryjeme alobalem a dáme péct asi tak na200 C. Pečeme tak 45 minut, podle toho jak jsou brambory velké.

Když už si myslíme, že by mohly být brambory hotové,posypeme je ještě nastrouhaným sýrem a zapečeme tak na 5 – 10 minut.

 
kategorie: Recepty - Bramborová kuchařka
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: