15.Červen 2010,10:09

BRAMBORY PO ŽIDOVSKU:

Nakrájíme na plátky 8 syrových brambor. Na vymazaném plechu je osolíme, posypeme kmínem a ve vyhřáté troubě upečeme. Ještě teplé potíráme marinádou. Do hrnečku nalijeme na dva prsty oleje, nasypeme hrst majoránky, lžičku červené papriky, tymiánu a 3 stroužky utřeného česneku. Podáváme jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu.

HALUŠKY S MRKVÍ:

Syrové brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme a přidáme tolik hladké mouky, aby vzniklo polotuhé těsto. Lžičkou nabíráme a vhazujeme kousky těsta do vařící osolené vody. Uvařené halušky omastíme a smícháme s předem nastrouhanou a oslazenou syrovou mrkví. Polijeme rozškvařenou slaninou nebo opečeným salámem.

 
kategorie: Recepty - Bramborová kuchařka
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: