26.Březen 2010,11:52
Čelní dutiny
Nejdříve si uvaříme středně velký brambor ( musí být vařen ve slupce ), připravíme si šátek tak , aby odpovídal šíři čela a dal se zavázat na něj položíme igelit a na igelit kapesník.
Pak bramboru oloupeme a lehce rozmačkáme, vložíme na kapesník v šátku a přiložíme na čelo ( teplota bramboru by měla být co nejteplejší , prostě co snesete), a necháme působit
20- 25 minut.

Med ze smrkových výhonků - na průdušky
35 dkg výhonků spaříme v 1 litru převařené vody a necháme 2 dny louhovat.
Pak přecedíme a přidáme 1,35 kg cukru. Vaříme, až zhnědne a zhoustne .
Výhonky se sbírají do 15.května
Hned horké to naléváme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme víčkem dolů, necháme vychladnout .Z jedné dávky jsou dvě sklenice .
 
kategorie: občas něco z internetu - různé
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: