10.Květen 2010,03:43

CHALUPÁŘSKÝ PEKÁČEK:

1 kg vepřového plecka (libového bůčku), 2 klobásy (myslivecká, aj.), 2 cibule, 4 stroužky česneku, grilovací koření, drcený kmín, sůl. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a osmahneme na rozpáleném sádle. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, cibuli a plátky česneku. Podlijeme vodou a asi 1 hodinu pečeme v troubě. K měkkému masu přidáme nakrájenou zeleninu (1 cuketa, 1 červená a žlutá paprika, 4 rajčata), ochutíme grilovacím kořením, kmínem a zasypeme 100 g strouhaného sýra. Dopékáme, až se sýr roztaví. Podáváme s chlebem

jidlo_piti_nahled042

VEPŘOVÉ S PŘEKVAPENÍM:

4 plátky vepřové kýty, 4 plátky šunky, 4 plátky rajčete, 4 plátky sterilované okurky, mletý bílý pepř, sůl. Naklepané plátky masa osolíme, opepříme. Na každou polovinu položíme plátek šunky a zeleniny. Přeložíme, sepneme párátkem, potřeme olejem a na roštu grilujeme po obou stranách.

 
kategorie: Recepty - Vepřové maso
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: