27.Březen 2010,04:17
POTŘEBNÉ PŘÍSADYNA SALÁT:
1 hlávka čínského zelí, 3 rajská jablíčka, 1 salátová okurka, malá konzerva sterilizované kukuřice, 200 g tvrdého strouhaného sýra
NA DRESING: 5 polévkové lžíce tatarské omáčky, 1 polévková lžíce oleje, 1 polévková lžíce horčice, 1 polévková lžíce octa, podle chuti sůl
POSTUP PŘÍPRAVY
1 hlávka čínského zelí, 3 rajská jablíčka, 1 salátová okurka, malá konzerva sterilizované kukuřice, 200 g tvrdého strouhaného sýra
NA DRESING: 5 polévkové lžíce tatarské omáčky, 1 polévková lžíce oleje, 1 polévková lžíce horčice, 1 polévková lžíce octa, podle chuti sůl
POSTUP PŘÍPRAVY
Čínské zelí rozebereme na listy, umyjeme a nakrájíme na proužky - hrubou dužinu z vrchních listů vykrajujem...nachystejte si najvětší mísu - bude toho až moc |
přidáme nadrobno nakrájenou okurku |
rajská jablíčka |
vsypeme kukuřici |
a najemno nastrouhaný sýr |
a dobře promícháme - nelekněte se toho množství, až to pustí šťávu, zbude z toho jen polovička. |
smícháme tatarskou omáčku, hořčici, trošku oleje a ocet..... |
Zamícháme salát - jemně přisolíme - podľa chuti |
a dáme alespoň na 20 minut do chladničky. A už je z něho jen polovička - sťavňaťoučká !. |
vhodné k játrům s rýží |
a k večeři už jen ten salátek ! |