07.Listopad 2009,03:30
Nejsem na tom finančně dobře a tak sahám po starých receptech našich babiček, které už z pravidla nikdo nepoužívá. Vyčarovat jídlo z prázdnélednice není jednoduché. Překvapila mě cibulová polévka, na které si má mlsná dcera velice pochutnala a nevěřila ani, že je z cibule.
3 menší cibule
1 lžíce tuku (já použila na drobno nakrájený špek)
11/4 l zeleninového vývaru, nebo vývaru z kostí (mě postačil masox)
sůl
pepř
šálek mléka
1 lžíce mouky
Osmahnutý chléb (ani ten jsem neměla a nechyběl mi tam)
Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na tuku (na špeku). Zalijeme osoleným vývarem a povaříme (zalila jsem vodou + masox) Polévku prolisujeme hrubým sítem, ale není potřeba, opepříme a zalijeme šálkom mléka, ve kterém jsme rozkverlaly lžíci mouky.
1 lžíce tuku (já použila na drobno nakrájený špek)
11/4 l zeleninového vývaru, nebo vývaru z kostí (mě postačil masox)
sůl
pepř
šálek mléka
1 lžíce mouky
Osmahnutý chléb (ani ten jsem neměla a nechyběl mi tam)
Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na tuku (na špeku). Zalijeme osoleným vývarem a povaříme (zalila jsem vodou + masox) Polévku prolisujeme hrubým sítem, ale není potřeba, opepříme a zalijeme šálkom mléka, ve kterém jsme rozkverlaly lžíci mouky.