03.Leden 2010,08:54
krkovička


Potřebujeme: 2 kgkrkovice bez kosti vcelku

Na marinádu: 2 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce bílého vína
3 lžíce hořčice
1 lžíce medu
2 lžíce oleje
1,5 lžičky soli

Na náplň: 10 plátků uzeného - 2 mm silné
10 plátků sýra - 2 mm silné
150 g syrových žampionů - 2 mm silné

Na pomazání: 2 lžíce oleje

Postup přípravy:
Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce.
Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu
a necháme v lednici alespoň 24 hodin. Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra, plátky žampionů.
Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby po dobu pečení
nevytekla šťáva. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme nejméně
2 hodiny - posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.
 
kategorie: Recepty - Řízky - Krkovička
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: