31.Prosinec 2009,00:20
"Krtkův dort na plechu" - buchta na neděli
SUROVINY
Těsto: 320g hladké mouky, 180g cukru, 3 vejce, 3 polévkové lžíce kakaa, 200ml oleje, 200ml mléka, 1 prášek do pečiva
Stracciatelový krém: 250gtvarohu v kostce, 2 zakyslé smetany (celkem 400g), 250ml smetany kešlehání, 100g čokolády na vaření, 1 vanilkový cukr + uvařený pudink + 4banány
Pudink:250ml mléka, 1 a půl balíčku vanilkového pudinku, dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
Těsto:
Oddělímesi žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu,do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smíchámehladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta.Nakonec vařečkou vmícháme sních z bílků. Těsto nalijeme na sádlemvymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák sušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.
Stracciatelový krém:
Vmíse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslýma smetanama. Potomdo toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby nám krémdržel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr.Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému.Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžetepřisladit.
Když je těstoupečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještějakoby šachovnici (viz. foto). To aby se nám buchta dobře dlabala.Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!!Vydlabané kousky schováme bokem do misky a jdeme si připravitstracciatelový krém. Když je krém hotový, tak si banány podélněrozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém anavrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta (dala jsem jen trochu,zbytek mi totiž zbaštili chlapáci než jsem dodělala krém). A jehotovo...už jen zbývá vydržet a nechat přes noc buchtu ztuhnout vlednici nebo někde v chladnu (já měla jen na chodbě, kde se netopí).
Je fakt výborná, určo zkuste!
DOBROU CHUŤ!!!
- žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a postupně zašleháme olej a mléko
- mouku smícháme s kakaem a prdopečem a zašleháme do těsta
- nakonec vmícháme vařečkou sníh z bílků
- těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a pečeme při 160°C asi 30 minutek
- upečenou a zchladlou buchtu vydlabeme, ale ne až na dno!!!!
STRACCIATELOVÝ KRÉM
- vyšleháme si tvaroh se zak. smetanama a po lžících do toho zašleháme hustý pudink
STRACCIATELOVÝ KRÉM
- pak zašleháme najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr
STRACCIATELOVÝ KRÉM
- nakonec si ušleháme msetanu, kterou též zašleháme do krému
STRACCIATELOVÝ KRÉM
- hotový krém
- na dno buchty naskládáme banány a na ně rozprostřeme krém
- krém rozetřeme až do krajů
- na krém rozdrobíme vydlabané kousky buchty
DOBROU CHUŤ!!!
Krtkův dort
 
kategorie: Recepty - sladkosti a cukroví
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: