11.Duben 2010,02:19

Výklad budoucnosti z karet je jedno z nejstarších umění na světě. Je to metoda ve skutečnosti nejsložitější, ač se zdá být na první pohled jednoduchá. Je založena i na zákonitostech logiky a co do způsobu samotného provedení velice rýchlá, praktická, pohodlná a časově vcelku nenáročná. Kromě menší vodorovné plochy stolu je zapotřebí vážný zájem, plné soustředění, 32 hracích, nebo obrázkových karet a nejméně 15 minut čistého času v klidu a o samotě.

me001

Karty mají dlouhou a slavnou historii, sahali k nim mocní i slabí tohoto světa, hlavy korunované i chudáci. Kartomantický svět zná jména slavných osobností této okultní vědy - například Madame Lenormandovou, osobní vykladačku císaře a vojevůdce Napoleona Bonaparta. Své karty - obrazové - si údajně i sama vymyslela a vnesla do jejich ztvárnění obrazem přírodní elementy (mraky, koně, strom, slunce, hvězdy, měsíc). V oblasti anglosaských zemí existovala i Misteress Jackson-Ermantrautová. Jejich proroctví a předpovědi se takřka beze zbytku vždy vyplnily. Potvrdil je sám čas a skutečnost.

Karty znamenají osoby a události. Z karet ležících vedle sebe ve čtyřech řadách (po 8 kartách v každé řadě) usuzujeme, že jedna přivolá údálost, druhá událost přivolá osobu, třetí osoba přivolá osobu čtvrtou a událost způsobí jinou událost.

Důležitá je vždy takzvaná osobní karta OSK a neméně důležitá - zejména u karet hracích - pak bývá karta časová. Karta OSK vždy označuje osobu, již je výklad určen, které se výklad podává.

Nejprve je vždy nutno podat osudový obraz osoby z hlavních ukazatelů na kartách nalevo, napravo od OSK a směry nahoru a dolu - pod ní. Když ten už máme před sebou, začneme s hlavní částí výkladu, to je - vykládáme vztahy mezi jednotlivými kartami ve společných, vedle sebe ležících čtvercích v jednotlivých řadách. Postupujeme většinou podle obsahu věcí od první horní řady až postupně ke čtvrté poslední řadě nejspodnější. Po této části výkladu přichází na řadu ujišťovací manévr, doplňovací taktika a zejména pak větší ujasnění a podrobnější rozvedení situací s charakteristik osob v nich. Jde o směry výkladu karet, které leží umístěny na šachovnici v úhlopříčkách.

Po této přehlidce karty rozhozením rubem vzhůru znovu promícháme a sebereme před tím pouze ty, které se nacházejí v nejspodnější - poslední čtvrté řadě dole. Všech 8 těchto karet, aniž bychom se na ně ovšem dívali, poklademe na 8 libovolných karet ve třech zbývajících řadách. Pro tuto část výkladu si zvolíme většinou ty karty, které jsou zvláště v dané situaci zajímavé, nebo důležité. Úplně nakonec pak promíchané karty střídavě rozhazujeme na sedm různosměrných hromádek, celkem má každá po 4 kartách. Významy a souvislosti karet v každé čtveřici této jednotlivé hromady zvlášť vyložíme.

kvetiny_736797249_127

Snažíme se o přirozenou plynulost slovního projevu, je nutný i určitý psychologický přístup k osobě, již se vykládá. Zásadně se osoby - zájemce o výklad - nikdy předem na nic nevyptáváme a též nereágujeme nikterak na její typ, vzhled ani oblečení. Taktéž nikdy na těchto zkutečnostech svůj úsudek nebudujeme. Zájemce musí být naopak předem výslovně upozorněn na tuto skutečnost.

Velmi nutné je samotné soustředění a to nejvýš na tři hlavní věci: Po čem toužíme, co nás nejvíce zajímá a o čem chceme slyšet, zejména ujištění a odpověď. Nikdy není účelem někoho děsit a nebo planě utěšovat. Vždy také nesmírně záleží nakonec na tom, co vykládající dovede ze souvislostí sestavit. Vše, co samy karty hlásají, je totiž vždy stručné a temné. Základem a nebo velice cenným rozvíjejícím doplňkem ve věci je v každém případě vnitřní zření - jako vnitřní přesvědčivá předtucha člověka o budoucích událostech jakéhokoliv druhu. Ta však přirozeně každému člověku od přírody dána není.

Účelem katomantického výkladu budoucnosti je i poradit. Každému má být vyjasněna jeho současná situace se vztahem k budoucímu vývoji pro bližší i vzdálenější, dokonce více vzdálenou budoucnost. Na tom se úspěšně může podílet i sám zájemce, když sejme karty k výkladu určené a to v naprostém klidu, beze strachu a s vážným zájmem. Tímto poznáváním a konečným poznáním nabudeme duševního klidu a rovnováhy ducha a vykonáme tím mnoho užitečného a především zajímavého pro svou vlastní budoucnost. Získáme do budoucna postupně hodně praktických rad pro osobní a veřejný život, pomoc a radu v lásce, v manželství, ve společnosti. Vyvarujeme se konečně zcela určitě většiny zbytečných nehod a zklamání na cestě životem.

 
kategorie: Věštba
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: