02.Leden 2010,18:10
4vepřové (telecí) řízky po cca 150g, 30g cibule, 50g hub (žampiónů), 5lžic kysané smetany, asi 1 dl hovězího vývaru (z masoxu), 1 lžičkarajčatového protlaku, 1 žloutek, hladká mouka, petrželová nať, mletýpepř, vegeta, sůl, olej.
Cibuli, petrželku ahouby nadrobno posekáme a podusíme na troše oleje. Ochutíme solí,vegetu a pepřem. Zaprášíme hladkou moukou, vmícháme rajčatový protlak,2 lžíce smetany a žloutek. Vaříme, aby vznikla hustější hmota. Řízkyhodně rozklepeme. Na polovinu každého řízku dáme část houbové náplně,přikryjeme druhou polovinou řízku. Sepneme jehlicí (párátky). Řízkyosolíme, zlehka obalíme moukou a na horkém oleji je z obou stran rychleopečeme. Potom je podlijeme vývarem a 3 lžícemi smetany. Přikrytédoměkka podusíme. Podáváme s bramborovými hranolk
kategorie: Recepty - Řízky - Krkovička
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤
0 Komentáře:
Přidej komentář
~ zpět domů