Jmeno: 1Ivetta Region: Nymburk O mně: Prosím, omluvte mě, že neodpovídám, nefunguje mi to tady, už jsem psala na správce stránek, prosím kdo mi napsal, ať má strpení, nebo mi napíše na email ivetalhotakova@gmail.com - děkuji za pochopení.
Rozvedena, mam 2 deti 20 a 29. Hledam mileho muze, abs
Nejsem žádná kuchařka a také teď nemám ani peníze na laškování s potravinama a tak vařím levně, až chudě. Občas donesu nějaký recept od přátel a tak se ráda podělím.
"Knedlíky jsem nikdy nemělaráda, ani k jídlu, natož co se týče jejich přípravy. Změnilo se to,když jsem přišla na tento recept..." tolik autorka. Zdá se vám, že tovypadá skoro jako reklama na kosmodisk? No, možná trochu jo, ale já jívěřím!
Ingredience:
1 hrnek mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 vejce, 1 hrnek mléka, rohlík, sůl, olej na vymazání hrnečku.
Příprava:
Domísy dáme mouku, prášek do pečiva mléko, vejce, sůl a umícháme nahustou kaši. (Těsto nesmí být husté jako na normální knedlíky.) Přidámena kostky nakrájený rohlík a promícháme.
Čtvrtlitrový hrníčekvhodný pro použití v mikrovlnné troubě lehce vymázneme olejem anaplníme těstem, ne více jak do tří čtvrtin. Tato dávka těsta vystačína tři čtvrtlitrové hrnečky, které můžeme dát do mikrovlnky současně.
Zingrediencí uděláme těsto. Vypláchneme 4 hrnky studenou vodou anaplníme je do poloviny těstem. Pak dáme hrnky s těstem "vařit" na 4minuty do mikrovlnky při plném výkonu.
Po uvaření nechámeknedlíky ještě 1 minutu v teple mikrovlnky odpočívat. Pak stačí jenvyklopit (pokud nejde, obřízneme knedlík v hrnku nožem) a nakrájet.
Namočíme si do vody chleba, který už máte třeba pro slepice (cháá) ale bez plísně, samozřejmě.
Když se chleba rozmočí, vymačkáme z něj vodu, dáme do mísy a přidáme vajíčko, vegetu (místo soli), uzeninu, kmín, majoránku, pepř a tolik množství česneku, kolik ho běžně dáváte do bramboráku, přidejte taky cibuli, je v těchto plackách moc dobrá a trochu hladké mouky.
Tento recept dělal můj syn na praxi, když se učil kuchařem. Dodnes je děláme, jsou skvělé.
1 čilli paprička, neměla jsem tak jsem použila 4 větší již naložené feferonky nakrájené na proužky
1 až 2 cibule podle velikosti a chutě
4 stroužky česneku
celý pepř (pro hezký pohled se dá použít barevný pepř)
sůl
mletá paprika
dají se přidat i olivy s papričkou, ale to jen kdo chce - působí to hezky na oko
olej na zalití (asi 300 ml - záleží na velikosti sklenice)
Postup:
Cibuli nakrájíme na jemnější půlkolečka, česnek nakrájíme na co nejtenší plátky. Do sklenice si nalijeme trochu oleje, aby se nám dostal spolehlivě do spodu sklenice. Začneme pokládat vrstvy. Vrstvu s hermelínem vždy trochu osolíme a posypeme mletou paprikou. Pokračujeme do vyčerpání zásob a zalijeme olejem, pokud dobře pěchujeme, je lepší olej přilévat postupně.
Dělala jsem to prvně a tak jsem po uzavření kelímku (sklenice, nebo, co doma najdete na uzavření) vče proklepala v ruce, abych ochutnala, zda je olej dost slaný, nebo nepřesolený. Podle chuti jsem přidala ještě sůl a opět promíchala.Olej se tím mírně zabarvil do červena od mleté papriky.
Po uzavření necháme 3 dny uležet (4 den byl lepší)