Nejsem žádná kuchařka a také teď nemám ani peníze na laškování s potravinama a tak vařím levně, až chudě. Občas donesu nějaký recept od přátel a tak se ráda podělím.


26.Prosinec 2009,09:13

Houskový knedlík z mikrovlnky

"Knedlíky jsem nikdy nemělaráda, ani k jídlu, natož co se týče jejich přípravy. Změnilo se to,když jsem přišla na tento recept..." tolik autorka. Zdá se vám, že tovypadá skoro jako reklama na kosmodisk? No, možná trochu jo, ale já jívěřím!

Ingredience:
1 hrnek mouky,
1/2 prášku do pečiva,
1 vejce,
1 hrnek mléka,
rohlík,
sůl,
olej na vymazání hrnečku.

Příprava:
Domísy dáme mouku, prášek do pečiva mléko, vejce, sůl a umícháme nahustou kaši. (Těsto nesmí být husté jako na normální knedlíky.) Přidámena kostky nakrájený rohlík a promícháme.
Čtvrtlitrový hrníčekvhodný pro použití v mikrovlnné troubě lehce vymázneme olejem anaplníme těstem, ne více jak do tří čtvrtin. Tato dávka těsta vystačína tři čtvrtlitrové hrnečky, které můžeme dát do mikrovlnky současně.
Vlníme asi 2minuty (podle síly mikrovlnky).

Knedlíky z mikrovlnky

Ingredience pro přípravu 4 porcí:
1 rohlík | 1/2 hrnečku polohrubé mouky | 1/2 hrnečku hrubé mouky | 1 kypřící prášek | 1 vejce | 1 hrneček mléka | 1 špetka soli

Příprava:
Zingrediencí uděláme těsto. Vypláchneme 4 hrnky studenou vodou anaplníme je do poloviny těstem. Pak dáme hrnky s těstem "vařit" na 4minuty do mikrovlnky při plném výkonu.

Po uvaření nechámeknedlíky ještě 1 minutu v teple mikrovlnky odpočívat. Pak stačí jenvyklopit (pokud nejde, obřízneme knedlík v hrnku nožem) a nakrájet.

Knedlík do mikrovlnky

Suroviny:
300 ml mléka
300g polohrubé mouky
1 vejce
1/2 kostky droždí
2 lžíce oleje
špetka soli
2 nakrájené rohlíky

Postup:
Těsto musí být řídké
Nalijeme do silikonové formy
vaříme 5 minut při výkonu 800W a potom to tam ještě 1min necháme
 
kategorie: Recepty
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
25.Prosinec 2009,01:33
Suroviny:
Namočíme si do vody chleba, který už máte třeba pro slepice (cháá) ale bez plísně, samozřejmě.
Když se chleba rozmočí, vymačkáme z něj vodu, dáme do mísy a přidáme vajíčko, vegetu (místo soli), uzeninu, kmín, majoránku, pepř a tolik množství česneku, kolik ho běžně dáváte do bramboráku, přidejte taky cibuli, je v těchto plackách moc dobrá a trochu hladké mouky.
Tento recept dělal můj syn na praxi, když se učil kuchařem. Dodnes je děláme, jsou skvělé.
 
kategorie: Recepty
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
15.Listopad 2009,10:09
Osobně vyzkošené!


 


Suroviny:
  • 2 hermelíny
  • 1 čilli paprička, neměla jsem tak jsem použila 4 větší již naložené feferonky nakrájené na proužky
  • 1 až 2 cibule podle velikosti a chutě
  • 4 stroužky česneku
  • celý pepř (pro hezký pohled se dá použít barevný pepř)
  • sůl
  • mletá paprika
  • dají se přidat i olivy s papričkou, ale to jen kdo chce - působí to hezky na oko
  • olej na zalití (asi 300 ml - záleží na velikosti sklenice)
Postup:

Cibuli nakrájíme na jemnější půlkolečka, česnek nakrájíme na co nejtenší plátky. Do sklenice si nalijeme trochu oleje, aby se nám dostal spolehlivě do spodu sklenice. Začneme pokládat vrstvy. Vrstvu s hermelínem vždy trochu osolíme a posypeme mletou paprikou. Pokračujeme do vyčerpání zásob a zalijeme olejem, pokud dobře pěchujeme, je lepší olej přilévat postupně.

Dělala jsem to prvně a tak jsem po uzavření kelímku (sklenice, nebo, co doma najdete na uzavření) vče proklepala v ruce, abych ochutnala, zda je olej dost slaný, nebo nepřesolený. Podle chuti jsem přidala ještě sůl a opět promíchala.Olej se tím mírně zabarvil do červena od mleté papriky.

Po uzavření necháme 3 dny uležet (4 den byl lepší)

Dobrou chuť a hlavně vydret ty 3 až 4 dny!!!
 
kategorie: Recepty
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů