03.Leden 2010,08:19

Řízek naruby č.1

Lze dělat zvepřového z kuřecího i králičího masa. Připravené řízky velice malinkoosolíme a naklepeme ve strouhance aby se strouhanka vtlačila do masa.Potom je namočíme v rozšlehaném vejci. Zprudka opečeme na pánvičce naoleji. Pak řízky narovnáme nastojato do pekáčku. Zalijeme směsí 2 dlvody 3 lžíce kečupu 3 lžíce hořčice a 1 lžíci vegety (podravky). Zalitéřízky upečeme doměkka. Nejlepší jsou s bramborovou kaší.

Řízky naruby č.2

Plátky vepřové kýty nebo kotlety, anglická slanina, olej, vejce, cibule, česnek, strouhanka.
Řízkynaklepeme, osolíme, potřeme česnekem, obalíme ve strouhance arozšlehaném vejci a osmažíme na oleji. Do pekáčku postupně pokládámeplátky slaniny a cibule, smažené řízky, na které opět klademe slaninu acibuli, které tvoří také poslední vrstvu. Zapékáme v mírně vyhřátétroubě asi 25 min.
 
kategorie: Recepty - Řízky - Krkovička
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: