RYCHLÁ SVÍČKOVÁ PEČENĚ
Na tuku rozpustíme 1 lžičku krupicového cukru a zakápneme worcesterem, orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel. Na zeleninový základ dáme hovězí maso, koření (celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián) a za občasného podlévání pečeme doměkka. Zeleninu vyjmeme (bobkový list vyndáme) a rozmixujeme. Zahustíme kysanou smetanou s trochou mouky, povaříme. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.
ROŠTĚNKY ZA ODMĚNU:
Roštěnky naklepeme a nařízneme. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme v rozpáleném tuku. Měkké maso naskládáme na vymazaný plech, každý plátek zakryjeme kopečkem ušlehaného sněhu z bílků, mírně osolíme. Posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapečeme.
PIVNÍ ROŠTĚNKY:
Roštěnky naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, zalijeme 2 dl piva a necháme v chladničce do druhého dne uležet. Lehce opepříme a na oleji opečeme 4 minuty po obou stranách (jako minutku). Na hotové roštěnky posadíme „volské oko“, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme kopeček hořčice. Zbylý tuk po smažení zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem a chvíli povaříme.
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤