12.Prosinec 2009,09:03
1 porce


Ingredience:
12 topinek z bílého nebo tmavého chleba
smažených v tuku, 4 vajíčka
15 dkg vařeného uzeného masa
2 dkg kapar, trochu pažitky, sůl,pepř
4 dkg másla, 6 dkg osmažené strouhané housky


Popis přípravy:
Vejcedobře rozkvedláme, pak k nim přidáme na drobné kostičky nakrájené maso,rozsekané kapary a pažitku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Navětší pánvi nebo v kastrole rozpálíme máslo, nalijeme do něj vaječnousměs a za stálého míchání vařečkou ji necháme na mírném ohni takdlouho, až kašovitě zhoustne. Hotovou vaječnou směs pak silně potřemepřipravené horké topinky.
Povrch topinek posypeme osmaženou strouhanou houskou a ihned podáváme.
( Místo uzeného masa můžeme do směsi nakrájet také uzenáče nebo na másle podušené houby ).


kuchyň
 
kategorie: Recepty - Pomaránky na topinky
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: