16.Červen 2010,21:18
ÚŽASNÉ ŘÍZEČKY:

4 lžíce pálivé papriky, 1 lžička kari koření, 4 stroužky utřeného česneku, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky majoránky, 4 vejce, 1 a půl lžičky Solamylu, sůl. Do připravené marinády naložíme 1 kg vepřových plátků a necháme nejméně 24 hodin uležet. Smažíme v rozpáleném tuku, podáváme s brambory a zeleninovou oblohou.

jidlo-a-piti2

VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA SE ŠVESTKOVOU OMÁČKOU:

3 lžíce švestkových povidel, l chilli paprička, 4 cm čerstvého strouhaného zázvoru, 2 stroužky česneku, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce dezertního vína, 2 lžíce oleje. Porce masa povaříme v osolené vodě asi 6 minut. Naložíme do připravené marinády, necháme uležet. Grilujeme asi 20 minut.

NALOŽENÁ VEPŘOVÁ KÝTA:

6-10 stroužků utřeného česneku, 1 lžička mletého pepře nebo chilli koření, l lžička kari koření, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžička kmínu, 1 lžička majoránky, worcester a kečup podle chuti, 2 vejce, sůl. Do připravené marinády naložíme 1 kg vepřových plátků a necháme nejméně 24 hodin uležet. Smažíme v rozpáleném tuku, podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.

 
kategorie: Recepty - Vepřové maso
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: