Podle Čínského horoskopu jsem:
Had je moudrý a důvtipný.
Je velice přemýšlivý a rozumný, chybuje jen zřídka.
Spoléhá hlavně sám na sebe
a nenechá si radit do života.
Je ochotný pomoci přátelům.
Pokud miluje, tak oddaně, horkokrevně a žárlivě.
Moc se omlouvám příznivcům mého blogu, momentálně jsem zcela bez peněz a nemám přístup na internet, hned, jak to půjde, vrátím se a budu zase přidávat nějaké novinky,
Všechny zdraví Iveta
Jako malá holčička jsem měla velikého medvěda. Uměl bručet a přesahoval mou výšku minimálně o hlavu. Milovala jsem ho a děda mě rád škádlil tím, že mi ho bral. To už je však dávno a doba se mění. Dnes si myslím, že jsem se spolu s ostatní populací stala hračkou já pro někoho. Hrají si s námi a čekají, co vydržíme. Nepatříme však do zástupu hraček na jedno použití, které se rozpadají již při vybalovaní z různých obalů a tak držíme a nějak si neuvědomujeme, jak si někdo hraje. Zrovna včera jsem si chtěla namazat chleba ze sýrem. Sýr podražil již několikrát, ale člověk ho prostě potřebuje a tak jsem vyndala z krabičky čtvereček. Chvíli jsem na něj koukala a doufala, že v mezeře mezi alobalem naleznu něco jako je sýr. Kuku! Zajásala jsem, když jsem uviděla něco světlého. Opatrně jsem přesunula hmotu na krajíček chlepa a začala ho roztírat. Nevěřili, jako kouzlo následovalo. Normálně ten sýr zmizel. Rozsvítila jsem vyjevená velké světlo a ono ho fakt nebylo v tom alobalu víc, než tolik, aby ucpal póry v chlebu. Tak nevím, nevím, kdo je dnes pro koho hračka? Dokud si necháme stále vše líbit, budeme hračkou pro ty, co se na nás pakují.
PS: Když jsem kupovala ještě smetánky a pacholíčky, tak váha obsahu nenaběhla na váze ani s kelímkem, jen ať si zvykají od mala, že si s nima budou hrát a tahat je za nos.
Očištěné brambory a kořenovou zeleninu propláchneme studenou vodou, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody s trochou kmínu. Po krátkém povaření přidáme pokrájené houby, přivedeme k varu a zahustíme světlou jížkou z tuku a hladké mouky. Polévku dovaříme, odstavíme z ohně, ochutíme majoránkou a třeným česnekem - pozor, polévka již byla solená, proto při tření česneku šetříme solí. Nakonec přidáme na drobno nasekanou petrželovou nať.
Odměny:
Do bramborové polévky můžeme přidat také kroupy. Na uvedené množství jich postačí 70g. Vaříme je zvlášť a do polévky přidáme, až když je hotová
Jindy můžeme v bramborové polévce vařit i kousek uzeného masa, které potom do polévky pokrájíme na drobné kostičky.
Velmi dobrou chuť polévky získáme, použijeme-li vývar z vepřového kolena, nebo kousku ovaru
Omyté oloupané brambory dáme do osoléné vařicí vody. Po uvaření vodu slijeme a brambory rozmačkáme na jemnou kaši. Připravíme si světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z brambor a 10 minut povaříme. Po uvcaření jíšky vmícháme do polévky bramborovou kaši. Přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem a již nevaříme. Nakonec dosolíme a přidáme drobně nakrájenou pažitku.
Do vroucí osolené vody dáme vařit očištěné a na kostičky nakrájené brambory. Mezi tím na části tuku osmažíme cibulku, přidáme pokrájený salám, mírně jej opečeme a zaprášíme sladkou paprikou, kterou za stálého míchání krátce osmahneme. Polévku zahustíme připravenou jíškou, přidáme cibulku a osmaženým salámem a paprikou a vaříme 10 minut. Ochutíme pepřem, majoránkou a solí. Pro zvýraznění chuti přidáme Masox, který vaříme již ve vodě s bramborami, v tom případě již polévku nesolíme.
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme, přidáme pepř, papriku a na drobno pokrájené hovězí maso, osmahneme, podlijeme trochou vývaru a dusíme, až je maso měkké. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, propláchneme a dáme vařit do hovězího vývaru. Přidáme jíšku, kterou jsme si připravili ze lžíce mouky a lžíce tuku a brambory uvaříme do měkka. Pak do polévky dáme dušené hovězí maso, promícháme a necháme ještě přejít varem. Podle chuti můžeme ještě přidat lžíci polévkového koření.