08.Březen 2010,17:05
h

94. Kuře na paprice s haluškami

3 kuřecí řízky, cibule, sůl, pepř, sladká červená paprika, polohrubá mouka, 2 vajíčka, voda.
Částkuřete nebo tři kuřecí řízky opláchneme a nakrájíme na malé kousky,cibuli osmažíme na tuku a přidáme maso, za stálého míchání chvíliopražíme, solí a pepřem ochutíme, sladkou červenou paprikou zasypeme,zalijeme trochou vody a dusíme, dokud není maso měkké.
Postuppřípravy halušek: polohrubou mouku, dvě vajíčka, sůl a vodu smícháme apropracujeme tak, aby nám vzniklo nelepkavé těsto, z prkýnka hotovétěsto seškrabáváme nožíkem po malých kousíčcích do vařící vody nebopropasíruje přes speciální síto s velkými otvoru. Po vyplavání uvařenéhalušky vybíráme sítkem. Doba tepelné přípravy je asi 1 hodina.

95. Kuře na paprice s houskovým knedlíkem

1kuře, 1 l kyselé smetany, 100g másla, 50g polohrubé mouky, 2 velkázralá rajčata, 1 velká cibule, 1 polévková lžíce soli, 1 lžička mletépapriky.
Očištěné a omyté kuřevložíme do vařící slané vody a uvaříme. Potom je z vody vyjmeme arozdělíme na čtvrtky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidámeosolené, paprikou posypané uvařené maso a prudce ho ze všech stranopečeme. Pak podlijeme 1 dl vývaru a dusíme za občasného podlití ještěhodinu. Před dokončením přidáme oloupaná rajčata a společně 10 minutdusíme. Nato zahustíme šťávu kyselou smetanou, v níž jsme rozkvedlalimouku, a ještě dalších 7 minut povaříme. Porce kuřete podáváme politéomáčkou s houskovým nebo kynutým knedlíkem.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: