09.Leden 2010,14:13
růže
Smícháme 1 kg mletého masa
1 rohlík (namočený v mléce)
2 vejce
1 pokrájenou cibuli
pepř
sůl a dobře propracujeme.

Dovymazaného pekáče dáme mleté maso, zatlačíme kousky osoleného kuřecíhomasa. Posypeme kmínem a v troubě upečeme doměkka. Podáváme sbramborovou kaší.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
14:05
ham


4 kuřecí řízky
2 cibule
1 kapie
150 g slaniny
150 g sýra Eidam
šlehačka
sůl

Kuřecířízky naklepeme, osolíme a naskládáme do tukem vymazaného pekáčku.Poklademe vrstvou nakrájené cibule, slaniny, kapie a na kostičkynakrájeného sýra. Zalijeme šlehačkou a zapečeme. Podáváme s opékanýmibrambory.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
08:47
Vyplazený jazyk
Zbytky kuřecího nebo pečeného masa pokrájíme na kousky, opečeme na oleji, přidáme růžičky uvařené brokolice a zalijeme šlehačkou. Mícháme do zhoustnutí. Přidáme uvařené těstoviny, dochutíme solí, pepřem a natalíři sypeme strouhaným sýrem.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
08:31
mezera

150 g kuřecích jater, 6 rohlíků, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 vejce, 2 dl mléka, petrželka, pepř, sůl.

Pokrájenérohlíky zalijeme horkým mlékem a přikryjeme. Játra, cibuli, česnekpomeleme, přidáme k rohlíkům spolu se žloutky. Osolíme, opepříme,promícháme a zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků, nasekanoupetrželku. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou,rozetřeme polovinu směsi. Poklademe vejci uvařenými natvrdo a zakryjemezbytkem směsi. Pokapeme máslem a upečeme.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
06:06
krásný víkend

500g drůbežích jater, 500 g škvařeného sádla, 100 g oloupaných anasekaných mandlí, 2 hřebíčky, sůl (přidáme až ke konci nebo solíme ažchleba).

Játra s ostatními surovinami dáme dopekáčku a vložíme do trouby asi 160 °C teplé. Když se sádlo rozpustí,promícháme a zapékáme zvolna asi 30 minut. Vychladlé mažeme na čerstvýchléb.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
05:58
3 stroužky utřeného česneku, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 2 vejce, 3 lžíce Solamylu, pepř, sůl.

Do připravené marinády naložíme 600 g krůtích řízku a necháme uležet do druhého dne. Smažíme v rozpáleném tuku.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
05:47
zima


Promícháme1 šálek bílého vína s 1/2 šálkem oleje, 1 lžící worcesteru, 1 lžičkousójové omáčky, citrónové šťávy, usekanou cibulí, česnekem, lžičkoutymiánu, rozmarýnu a majoránky a necháme v chladu asi hodinu odležet.

Do připravené marinády naložíme porce kuřete a necháme nejméně hodinu uležet. Během grilování potíráme marinádou.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
05:42
Kuře osolíme, opepříme a naplníme nádivkou z játrové paštiky, strouhanky, 2 žloutků a sněhu z bílků.
Zašijemenebo sepneme, zabalíme do tukem vymazaného alobalu. Pečeme na grilunebo v krbu asi 1 hodinu. Podáváme s brambory na "loupačku" a zeleninou.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
04.Leden 2010,19:14
pohár


4 kuřecí čtvrtky, 2 balíčky kysaného zelí, sůl, grilovací koření, kmín, česnek


Dopekáčku dáme na dno zelí i se šťávou. Kuřecí díly nasolíme, posypemegrilovacím kořením a kmínem a položíme na zelí. Pečeme asi 40 min., pakna kuře natřeme lisovaný česnek a dopečeme ještě asi 15 min.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
< Novější články