04.Březen 2010,13:15
1 kuře, 150 g vepřového sádla, 250 g vepřového libového masa, 1 sklenička vína sherry, 80 g mouky, 1 cibule, 300 g žampiónů, 300 g nových brambor, 5 artyčoků, 200 g malých bílých fazolek, 30 g oloupaných mandlí, 2 žloutky z natvrdo uvařených vajec, petržel, oregano, sůl, pepř.
Kuře avepřové maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na sádledorůžova. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sherry a chvilku podusíme.Necháme vychladnout, přimícháme mouku, zalijeme vodou a necháme namírném ohni vařit. Když je maso skoro měkké, přidáme houby, oloupané apodélně nakrájené artyčoky, brambory a fazolky (které předem lehceosmažíme) a vše dovaříme doměkka. Podle chuti dosolíme a dopepříme.Mandle smícháme s vařenými žloutky, nakrájenou petrželkou a oreganem apřidáme k hotovému jídlu 5 minut před servírováním.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
13:10
1/2 kuřete, 2 lžíce oleje, 1 větší cibule, 2 stroučky česneku, 6 rajčat, několik lístků máty a bazalky, petrželka, sůl, pepř, nudle.
Napánvi rozehřejeme lžíci oleje. Z vajec, soli a 2 lžic vody ušlehámeomeletové těsto a na pánvi zprudka opečeme omeletu. Maso vaříme vevodě. Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme pokrájené maso apodusíme. Když je maso téměř měkké přidáme pokrájená rajčata, bylinky,dochutíme pepřem a solí. Ve vývaru uvaříme nudle, které smícháme smasem. Zakapeme sójovou omáčkou a citrónovou šťávou. Na talíři na masoklademe roztrhanou omeletu.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
13:04
500g vařeného kuřecího masa, 200g dušených žampionu, 200g vařeného celeru, 250g pórku, 250g hrášku, 250g vařených vlasových nudlí, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, cukr, glutasol, zázvor, sůl, pálivou papriku, stroužek česneku, cibuli.
Nakastrolu rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahnemedozlatova, přidáme nakrájené maso, cukr, promícháme, přidáme sójovouomáčku, koření, houby, zeleninu a za stálého míchání prohříváme.Nakonec přidáme nudle, promícháme, dochutíme glutasolem a solí. Můžemepoužít i mraženou zeleninu.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:58
4 kuřecí plátky (prsíčka), sůl, 4 plátky másla, 10 stroučků česneku, 1 kyselé jablko, vývar.
Masonaskládáme do pekáčku, podlijeme vývarem a poklademe máslem. Přidámeoloupané stroučky česneku a čtvrtky oloupaného jablka. Vše upečemedoměkka. Česnek a jablko rozmačkáme do šťávy.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:53
4 porce kuřecích řízků, 1 dl šlehačky, lžíce octa, 1 vejce, sůl,pepř, lžička zázvoru, cibule, citrón, olej, plátky citrónu a kolečkacibule, máslo, masox, kečup, worchester.


kr


Zmasa nakrájíme plátky, dáme do misky a promícháme se solí, vejcem,zázvorem, pepřem, octem a ušlehanou smetanou. Necháme v chladnu uležetdo druhého dne. Opečeme na oleji z obou stran. Vyjmeme, zalijeme 1 dlvody, oškrábeme výpečky, přidáme 4 plátky másla, kousek masoxu apovaříme. Dochutíme kečupem a worchesterem, krátce zavaříme. Šťávoupoléváme maso a zdobíme cibulí a citrónem.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:47
250g vařeného kuřecího masa, 2 cibule, 2 stroučky česneku, 4 lžíce oleje, 1/2 kg rajčat, hrst čerstvých nebo máčených sušených hub, 2 pálivé papričky, 2 lžíce petrželky, 2 lžíce meduňky, 2 vejce, 1 až 2 lžíce sójové omáčky, šťáva z 1/2 citrónu, sůl, pepř, zázvor, 250g širokých nudlí.
Uvaříme nudle, ocedíme anecháme okapat. Ve druhé pánvi zahřejeme 3 lžíce oleje a osmahnemenakrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené maso, maso, rajčata,houby, papričky, bylinky, osolíme, okořeníme a podusíme. Promícháme snudlemi, okořeníme sójovou omáčkou, pepřem, zázvorem, citrónovoušťávou, zalijeme rozšlehaným vejcem a chvíli zapečeme.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:32
1 kuře, 100g šunky, 300g rýže, 2 cibule, 2 zelené papriky, 1 červená cibule, trochu oleje, sůl, sladká paprika, kečup.
Zbrazilské kuchyně - Cibuli a papriky nakrájíme na nudličky a v olejichvíli podusíme. Pak k nim přidáme na nudličky nakrájenou šunku a nanudličky pokrájené kuřecí maso a dusíme dohromady ještě chvíli, až jemaso měkké. Rýži udusíme normálním způsobem a do měkké vmíchámezeleninu s masem, osolíme a opaprikujeme. Podáváme s rajčatovou omáčkounebo jen s kečupem.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:20
1 kuře, 0,1 dl rybízového sirupu, 1 dl červeného vína, 2 lžíce medu, 1 lžíce sójové omáčky, 2 cibule, 1 strouček česneku, sůl, hrst rozinek, 2 cl pálenky, 2 kapie, 1/4 l ananasového kompotu, pepř, sladká mletá paprika, čili, zázvor, mleté nové koření, drcený kmín, citrónová šťáva, glutasol.
ozdoba
Kuřevykostíme, tuk a kůži nakrájíme na drobné kousky, vysmažíme. Masonakrájíme na malé plátky a naložíme do směsi připravené z rybízovéhosirupu, vína, sójové omáčky, medu, koření, utřeného česneku se solí a 1drobně nakrájené cibule. Necháme ležet asi 2 hodiny. Dáme na vysmahnutýtuk, opékáme a až je maso skoro měkké, přidáme kapii krájenou nanudličky, rozinky, které jsme před tím namočili do pálenky a ananasovýkompot. Ještě chvíli prohřejeme a dochutíme glutasolem a citrónovoušťávou.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:17
200g vařené slepice nebo kuřecí maso (i zbytek), 200g rýže, strouhaný sýr, zelenina podle vlastního výběru a sezóny.
Kouskymasa nakrájíme nadrobno a vmícháme do udušené rýže. Přidáme dušenounebo uvařenou zeleninu (květák, hrášek, mrkvička). Tuto směs vložíme dolehce vymazaného pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:14
1 slepice, 2,5 dl smetany, jíška z 50g másla a 50g hladké mouky, 200g sterilovaného hrášku (nebo zmraženého, čerstvého, který krátce povaříme v osolené vodě), 2,5 dl slepičího vývaru, 1 cibule, 1-2 lžíce oleje, sůl, špetka muškátového strouhaného oříšku.
Dobřeočištěnou a omytou slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Cibulkupokrájíme a osmahneme mírně na oleji. Zvlášť uděláme jíšku, kterourozředíme vývarem a povaříme (je-li vývaru málo, přidáme ho ještě 2,5dl nebo jen podlijeme vodou). Do jíšky dáme hrášek, ochutíme muškátem adoplníme smetanou. Nalijeme na uvařenou slepici, kterou jsme předtímvykostili a pokrájeli na větší kousky. Už jen prohřejeme, nevaříme.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:10
4 porce slepice, 40g másla, 20g oleje, 1 malá cibule, 1 jablko, 20g hladké mouky, 1,5dl sladké smetany, vývar, sůl, kari koření.
Porceslepice osmažíme na oleji dozlatova v tlakovém hrnci a vyjmeme. Dooleje přidáme máslo, jemně nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášímemoukou a osmažíme. Přidáme osmažené maso a vmícháme kari (asi půl ažjednu lžičku podle chuti), zalijeme asi 3dl vývaru, hrnec uzavřeme adusíme asi hodinu doměkka. Pak maso vyjmeme, přidáme jemně nastrouhanéjablko, krátce povaříme, přidáme smetanu, přihřejeme a omáčkuprocedíme. Příloha: houskový knedlík.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
11:59
Pro 4 osoby - 50g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 větší cibule, 1 kg slepice, sůl, pepř, špetka pálivé a 1/2 lžičky sladké papriky, 500g brambor, 1 mrkev, 500g pórku, 1 paprika.
Slaninunakrájíme nadrobno, necháme ji rozškvařit a přidáme na ni nakrájenýčesnek a necháme ho jen krátce osmahnout. Doplníme oloupanou cibulí,nakrájenou na tenká kolečka, necháme zpěnit, přidáme očištěnou slepicirozseknutou na menší části, sůl, pepř i oba druhy papriky, zalijemevodou a dusíme. Jakmile začne maso trochu měknout (doba záleží na stáříslepice), přidáme k masu oloupané, na kostky nakrájené brambory aočištěnou mrkev, nakrájenou na menší kostičky, a dále dusíme. Za 1/4hodiny přidáme ještě očištěný, na kolečka nakrájený pórek a společnědodusíme do měkka. Pikantnější chuť získáme ještě přidáním nadrobnonakrájené papričky. Můžeme ji však vynechat, je-li pokrm určen pro děti.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
11:34
4 prsíčka, 2 vejce, 100g strouhanky, 30 strouhaných mandlí, 40g nasekaných vlašských ořechů, zelená petrželka Nádivka: 150g telecího masa, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 1 pórek, 100g čerstvého špenátu, 1 žloutek, sůl, 2 lžíce másla, 4 bobkové listy, nové koření, muškátový ořech, pepř.
Prsíčkastáhneme z kůže a naklepeme. Kořenovou zeleninu nakrájíme a zalijeme 1l vody. Přidáme telecí maso, bobkový list, nové koření, sůl a vaříme.Špenát vaříme 6 min. v osolené vodě, necháme okapat. Telecí maso ašpenát dvakrát umeleme, promícháme se žloutkem a máslem. Osolíme,opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku. Doprostřed každého kouskukuřecího masa dáme nádivku, svineme do vřetánka, obalíme ve strouhance,vejci a sekaných mandlích s ořechy. Smažíme na másle a nakonec dopékámev rozehřáté troubě asi 5 minut.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
09:04
Ožralé kuře
Pamětníci Labužníka už tenhle recept znají, alejelikož se k nám neustále trousí noví a noví hladovci a zároveň se námtenhle recept v průběhu času vypařil, tak zařazuji jeho reprízu.

Ožralé kuřeTentorecept jsem objevil v nejmenovaném časopise, ano byl to CooksIllustrated a nedalo mi to, abych honem nezaběhnul do konzumu pro kuřea pár plechovek piva.
Myšlenka vrazit kuřeti do zadku plechovku piva mě nedala spát, dokud jsem si to nevyzkoušel ... a řeknu Vám je to BOMBA! :-))

Taktedy vezměte celé kuře (obr. 1), vyndejte z něj, co Vám tam Xaverovnadělil, omyjte, osolte a vůbec připravte jako na běžné grilování.
Máte-linějaký oblíbený recept na potírací omáčku, klidně přeskočte následujícířádky a udělejte si ji po svém. Kdo se chce nechat vést nechť na pánvidvě minuty prohřeje vlevo popsané ingredience nálevu.
Kuřenyní vložíme do misky (obr. 2), zalijeme nálevem a necháme cca 1 hodinunasáknout nálev pod kůži. Předem varuju, že kdo chce kůrčičku klasickykřupavou, měl by se vyvarovat medu.
Posuneme se o hodinukupředu. Vezměte plechovku piva (obr. 3), otevřete, cca 1 deci upijte apoté ostrým nožem vytvořte ve víku ještě další dva otvory. Plechovkudejte na plech, podložte nejlépe pečícím papírem.
Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem.
Kdo si rád hraje, může, jako já, upravit pózu kuřete do libovolné polohy, jediná podmínka je, že musí pořád sedět.

kuře

Nyní vložte plech i s kuřetem do trouby a pečte jej při 180°C cca 35 minut.

kuku

Anyní proč má vlastně kuře tu plechovku zaraženou tam kde ji mázaraženou. Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřeteatmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa,díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké a to je možná slabépřirovnání, to maso je božská mana.

Já osobněse velkým kusům bílého masa na kuřeti vždycky vyhýbal a zpracovával honásledně na něco jiného. Těm časům je teď konec. Věřte, či nevěřte, natalíři mi zbylo stehno i křídlo, nacpal jsem se tím dříve odsuzovanýmmasíčkem k prasknutí, je to prostě balada. Myslím, že u mě doma budesedět na pixle jedno kuře každý týden :-))
Tak a máme hotovo,kuřátko je krásně dozlatova propečené, takže jej vyndáme z trouby,dvěma papírovými utěrkami přidržíme, zaklepeme a plechovka se vlastnívahou sama vysune. Naporcujte a hurá ke stolu, ať Vám ta pochoutkanevychladne jako mě při focení :-)
nn
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
11.Leden 2010,17:12
1
2
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
00:13
a
a
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
09.Leden 2010,17:34
kytka


Plátky kuřecích řízků naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý kousek masa položíme plátek sýra a šunky. Svineme do roládky, zajistíme nití nebo jehlou. Obalíme v hladké mouce a prudce opečeme v rozpáleném tuku. Podlijeme horkou vodou a dusíme v tlakovém hrnci 20-30 minut.Šťávu zahustíme zakysanou smetanou. Podáváme s brambory nebo rýží.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
17:31
Do pekáče dáme rozpuštěné máslo, rozlámané čínské nudle, koření (podlechuti), cibuli nakrájenou na kolečka a kuřecí maso nakrájené na kousky,podlijeme vodou. Během pečení často podléváme. Podáváme bez přílohy.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
17:24
Vymícháme těstíčko ze 2 vajec
trochy mléka
3 lžic hladké mouky
1 lžíce Solamylu
1/2 prášku do pečiva
nasekaných bylinek (petrželka, oregano, bazalka)
Vegety nebo sůli


Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném tuku. Podáváme s hranolky, bramborovou kaší, zeleninovým salátem.


kiwi
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
17:18
Plátky kuřecího masa naklepeme, ochutíme kořením Gyros, potřeme hořčicís křenem a obalíme v polohrubé mouce. Smažíme v rozpáleném tuku. Poopečení dáme na jednu stranu plátek anglické slaniny, na druhou stranuplátek sýra Eidam. Vložíme zpět do pánve slaninou dolů a krátce (dorozpuštění sýra) osmahneme. Podáváme s brambory (nejlepší jsou"americké") a zeleninovou přílohou.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
< Novější články | Starší články >