07.Březen 2010,12:52
h

138. Kuřecí stehýnka v kokosovém těstíčku

Pro 4 osoby - 4 kuřecí stehýnka (po 200g), 1 lžička soli, 1/2 lžičky bílého pepře, 1 lžíce sladké papriky, 6 lžic kokosových lupínků, 1 vejce, 4 lžíce másla.
Stehýnka stejnoměrněposypejte směsí soli, pepře a papriky. Kokosové lupínky rozkvedlejte svejcem, stehýnka smočte, kokos lehce přitlačte. Stehýnka vložte dorozpáleného másla a smažte zpola přikrytá poklicí. Po 5 minutáchobraťte, nechte ze všech stran stejnoměrně zezlátnout. Vhodnou přílohouje rizoto s hráškem, případně i salámem. Ke studenému masu podávejtebramborový salát.

139. Kuřecí stehna se sójovou omáčkou na grilu

4 kuřecí stehna, 1 stroužek česneku, 1 lžička sójové omáčky, špetka pálivé papriky, špetka soli (nemusí být, slaná je sójová omáčka), 1 lžička oleje.
Očištěná a omytá stehnaosušíme a potřeme směsí z utřeného česneku, sójové omáčky, papriky aoleje. Pak je vložíme do misky, kde jsme připravili pikantní macerát zvýše uvedených přísad. Zakryjeme fólií a dáme přes noc do chladnauležet. Druhý den stehna grilujeme dozlatova.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:49

140. Kuřecí stehýnka po myslivecku

4 stehýnka, sůl, 4 celé pepře, 1 hřebíček, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list, tymián, 4-6 bobulek jalovce, 3 lžíce oleje, stroužek česneku, sklenku bílého vína, 2 lžíce rajč. protlaku, cibuli, petrželku, 4 lžíce strouhaného sýra.
Na rozehřátém oleji opečeme stehýnka, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme koření a podlijeme vínem.
jablko
Dusímedoměkka. Ještě než maso změkne, přidáme protlak, trochu vývaru nebovody a omáčku povaříme. Vyjmeme celá koření. Stehýnka podáváme s rýžínebo těstovinami přelitá omáčkou a posypaná sýrem a petrželkou.

141. Kuřecí stehýnka po pastýřsku

4 kuřecí stehýnka, 2 lžičky majoránky, 2 lžičky tymiánu, 2 lžičky rozmarýnu, šťávu z 1 citrónu, 3 lžíce oleje, sůl, pepř.
Kuřecístehýnka omyjeme pod studenou vodou a osušíme, majoránku, tymián,rozmarýnu, šťávu z citrónu a olej smícháme ve sklenici, solí a pepřemposypeme a potom směsí oleje a koření potřeme kuřecí stehýnka, vložímena rošt trouby, nebo na olej do pekáče, během pečení potíráme zbylousměsí. Vhodná příloha: rýže nebo bramborové hranolky.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:34
Pro 6 osob - 6 kuřecích stehýnek, Marináda: 1/8 l suchého bílého vína, 4 lžíce vinného octa, 1/2 cibule, 5 snítek čerstvé šalvěje. Omáčka: 0,2 dl kečupu, 1 lžička medu, 0,2 dl krémovité kysané smetany, 1-2 lžičky suchého sherry, pepř, sůl.
Několiklístečků šalvěje zasuneme pod kůži na stehýnkách, zbylou šalvěj vařímes přísadami na marinádu, necháme vychladnout a maso marinujeme alespoňhodinu v ledničce. Mezitím si připravíme ze všech přísad omáčku.Stehýnka vyjmeme z marinády, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejema opečeme pod rozehřátým grilem dozlatova (asi8 minut z každé strany).Omáčku podáváme zvlášť.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:25
o

143. Kuřecí křídla

Asi 10 kuřecích křídel, 2 lžíce oleje, 2lžíce sojové omáčky, 2 stroužky česneku rozetřeného se solí, pepřem a čili.
Zkřídel odřízneme poslední bezmasou část, zbývající části potřeme směsíz oleje a koření a rozložíme je na pekáč. Necháme naložené v chladunejlépe do druhého dne, před pečením křídla trochu podlijeme a přidámekousek másla.

144. Kuřecí křídla v pálivé omáčce

12 kuřecích křídel (nebo 4-6 stehen), 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 100g cukru, 200ml kečupu, 2 polévkové lžíce octa, 2 lžičky hořčice, sůl, pepř, 2 citrony, trochu sójové omáčky.
Cibulinakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme. Obojí smícháme scukrem, kečupem, octem, sójovou omáčkou a hořčicí. Uvedeme do varu a zastálého míchání při velmi malém ohni přibližně 2 minuty vaříme. Omáčkuochutíme solí a pepřem. Kuřecí křídla (stehna) opláchneme a osušíme.Dáme do pekáče, potřeme omáčkou a v předehřáté troubě pečeme asi 20-30minut (aby bylo měkké. V průběhu pečení křídla potíráme omáčkou. Pečenákřídla podáváme na rozložených plátcích citronu. Zbytek omáčky podávámezvlášť. Příloha: rýže, hranolky, krokety.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:14

145. Kuřecí směs na bramboráku č. 1

Kuřecí řízky, olej, solamyl, vejce, cibule, pórek, glutasol, bílé víno, sůl, sójová omáčka, sterilovaná kapie, bramborákové těsto.
Masonakrájíme na kousky a naložíme do nálevu z ostatních surovin. Nechámeodležet a osmažíme na oleji. Klademe na usmažené pramboráky.

146. Kuřecí směs na bramboráku č. 2

600g kuřecích prsíček, olej, solamyl, vejce, cibule, pórek, glutasol, bílé víno, sůl, sójová omáčka, sterilovaná kapie.
Masonakrájíme a naložíme do směsi z oleje, vejce, solamylu, soli, vína,sójové omáčky a drobně nakrájené cibule. Smažíme v rozpáleném oleji.Před dokončením přidáme pórek a kapii. Dochutíme glutasolem, vínem asójovou omáčkou. Hotovou směs klademe na bramboráčky.

147. Kuřecí nákyp se sýrem

Pro 2 osoby - 250g kuřecího masa, 1 vejce 50g tvrdého sýra na strouhání, 1 rohlík, 4 lžíce mléka, 4 lžíce másla nebo Hery, podle potřeby strouhanka sůl pažitka nebo petrželka.
Upečenékuřecí maso umeleme, k tomu umeleme houskou předem zvlhčenou mlékem,přidáme žloutek, lehce osolíme, vmícháme sekanou petrželku nebo pažitkua tuhý sníh z jednoho bílku. Hmotu vložíme do vymazané a strouhankouvysypané formy a v předehřáté troubě upečeme. Těsně před dopečenímještě povrch posypeme strouhaným sýrem. Kuřecí nákyp doplníme vařenýmibramborami a zeleninovým salátem.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:09

148. Kuřecí kousky v těstíčku

Kuřecí prsíčka, sójová omáčka, pivo, hořčice, vejce, pepř, solamyl, olej.
Masonakrájíme na plátky, které naložíme do těstíčka ze sójové omáčky,hořčice, piva, solamylu, vejce, soli a pepře. Necháme hodinu odležet asmažíme na oleji.

149. Kuřecí kousky po Italsku

1 kuře, 4 lžíce oleje, 4 lžíce kečupu, sůl, špetka tymiánu.
Očištěnéa umyté kuře vykostíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme a okořeníme je,zakapeme polovinou oleje a necháme v chladnu macerovat 1-3 hodiny(nejlépe přes noc). Pak maso na zbylém oleji zprudka opékáme po všechstranách. Když je měkké, zalijeme je kečupem, promícháme, ještěprohřejeme a podáváme s těstovinami nebo brambory.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:00

500g kuřecích prsíček, 1 malácibule, 1 kelímek bílého jogurtu, 3 stroužky česneku, špetka mletého zázvoru,špetka černého pepře, 1 lžička máku, 1/2 lžičky tlučeného kardamonu, sůl, 1 lžícesekaných mandlí, 4 lžíce oleje.

Maso a cibuli nakrájíme na nudličky, zasypeme kořením apromícháme s jogurtem. Necháme asi 2 hodiny odležet v chladnu. Pak prudceopečeme na rozpáleném oleji, přidáme mandle a mák. Před podáváním můžemepromíchat s vařenou rýží.

 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
11:59
400 g kuřecího masa, 100 g tvrdého sýra, 2 vejce, 2 stroužky česneku, hladká mouka, solamyl, olej, sůl.
Kuřecímaso nakrájíme na malé kostičky, osolíme, posypeme solamylem,promícháme a necháme v chladu uležet asi 2 hod. Vejce spolu s asi 2lžícemi hladké mouky, česnekem utřeným se solí a drobně nastrouhanýmtvrdým sýrem dobře rozšleháme. V takto připraveném těstíčku namáčímekousky kuřecího masa a ze všech stran opečeme v rozpáleném oleji.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
11:41

152. Kuřecí prsíčka

150 g prsíček, 1 vejce, 2lžíce mouky, 2 stroužky česneku, 30 g šunky, 30 g žampiónů, 20 g sýra, pepř, sůl, olej.
Kuřecíprsíčka jemně naklepeme, osolíme, opepříme. Z vajíčka, mouky a česnekuuděláme hustší těstíčko, v němž prsíčka obalíme, a prudce osmažíme naoleji. Než se nám maso osmaží, na druhé pánvi lehce osmažíme směs znamočené housky, pokrájené šunky a žampiónů. Když je vše hotovo,usmažená prsíčka polijeme žampiónovou směsí a ozdobíme strouhanýmsýrem. Podáváme s hranolky.

153. Kuřecí prsíčka Požarski

1 kuře s játry, 200g mletého telecího masa, 1/2 lžičky muškátového květu, 1 lžíce koňaku, 1 dl smetany, 1 vejce, 4 lžíce másla, sůl, 150g žampiónů, 1 lžíce petrželky.
Vykostěná stehna umeleme s telecím a játry, ochutíme


nakup


solí,kořením, smícháme se smetanou a vejcem, zahustíme lžící strouhanky apřidáme petrželku. Prsa zbavíme kostí a kůže, naklepeme, osolíme,opepříme, naplníme nádivkou, sepneme jehlami a opečeme na másle.Upečeme doměkka v troubě společně s půlkami žampiónů. Porce polijemekoňakem, zapálíme a ihned zhasneme plamen.

154. Kuřecí prsíčka na ementálském sýru

Napánvi rozehřejeme olej a dozlatova opečeme kuřecí prsíčka 6 ks. Potommaso osolíme a opepříme, zalijeme 2 dl bílého vína a 30 min. podpokličkou dusíme. Mezi tím si připravíme sýrovou omáčku:
Domenšího hrnce nalijeme 3 dl smetany, na mírném plameni ji ohříváme apostupně přidáváme asi 20 dkg strouhaného sýru. Vzniklou omáčkuosolíme, opepříme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku avmícháme dva žloutky. Maso přendáme do pekáče, zalijeme sýrovouomáčkou, posypeme asi 20 dkg strouhaného sýra a 30 min. pečeme vetroubě.

155. Kuřcí prsa na mandlích

Kuřecí nebo krůtí prsa, sůl, pepř, 120g mandlí, hladká mouka na obalení, máslo na smažení, sladká smetana, petrželka, hlávkový salát.
Kuřecínebo krůtí prsa nakrájíme na centimetrové plátky a lehce nožem tupoustranou naklepeme, pěkně je osolíme, sůl vetřeme z obou stran. Plátkymůžeme opepřit nahrubo umletým pepřem, a necháme několik minut proležetMezi tím si připravíme oloupané mandle, které nakrájíme na slabé plátkya ty v másle upražíme do zlatova. Musíme počítat s tím, že mandle ještěpo odstavení ze sporáku dojdou. Uleželé plátky masa slabě obalíme vhladké mouce a položíme na pánev do rozpáleného másla. Opečeme po všechstranách, když je vše dobře propečené dáme na maso upražené mandle i smáslem a celý pokrm zalijeme sladkou smetanou. Na menším plamenu dusímeasi tak 4 minuty a maso ryby v této šťávě podusíme, šťáva nesmí býtřídká, pokud je, tak dobu dušení prodloužíme, až se šťáva zahustí. Dámena talíř podušené maso, které polijeme smetanovou šťávou, ozdobímepetrželkou a můžeme obložit několika lístky hlávkového salátu. Jakopříloha se hodí nové brambory uvařené v celku. Po dobrém jídlunezapomeňte na stejně dobrou kávu.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
11:28

156. Kuřecí prsíčka v alobalu č. 1

4 plátky z kuřecích prsíček, 4 kousky drůbežích jater, grilovací koření, 8 plátků anglické slaniny, 4 plátky šunky, 4 střední cibule, 4 zelené a 4 červené papriky, 12 menších rajčat nebo kečup, sůl, olej.

Okořeněná a osolená prsíčka, okořeněná játra a plátkyslaniny zprudka z obou stran opečeme na oleji. Cibuli pokrájíme na kolečka,papriky na nudličky a rajčata na plátky. Na alobal klademe připravené surovinyv tomto pořadí: na střed alobalu vypečený tuk, 4 kolečka cibule, slaninu, prsíčka,pokropíme vypečeným tukem, 2 kolečka cibule, slaninu, játra, šunku, ozdobněnarovnáme papriku a rajčata nebo kečup. Opatrně zabalíme, abychom neporušiliúpravu. Pečeme ve středně teplé troubě asi 35 minut, případně na ohni na roštu.Podáváme s brambory a zeleninovým salátem, případně s chlebem.

157. Kuřecí prsíčka v alobalu č. 2

00g kuřecích prsíček, 80g tvrdého sýra, 80g šunky, 40g másla, mletý pepř, mletá paprika, kari koření, sůl.

Vykostěná kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky a mírněnaklepeme. Osolíme, okořeníme, poklademe plátkem sýra a plátkem šunky, lehcepotřeme máslem nebo olejem a svineme. Závitek pevně zabalíme do alobalu.Upečeme na roštu v troubě nebo na grilu. Podáváme s opečenými brambory azeleninovou oblohou.

 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
11:05

158. Kuřecí prsíčka s nivou

Kuřecí prsíčka, plátky šunky nebo šunkového salámu, sýr niva, hladká mouka, olej, pepř, sůl.
Plátky kuřecích prsíček lehce naklepeme, osolíme,
opepřímea položíme na ně po plátky šunky nebo šunkového salámu a kousku nivy.Potom takto obložené plátky stočíme do úhledných závitků a spíchnemepárátky. Nakonec kuřecí závitky
koš
obalímev hladké mouce a opečeme je ze všech stran v rozpáleném oleji. Jakopřílohu podáváme smažené bramborové hranolky, tatarskou omáčku azeleninový salát či zeleninovou oblohu.

159. Kuřecí prsíčka s mangem

4 porce kuřecích prsíček, 1 středně velké mango, 40g oleje, 40g másla, bílý pepř, jakékoliv sušené bylinky, sůl.
Jednotlivákuřecí prsíčka na povrchu lehce nakrájíme, osolíme, opepříme, posypemebylinkami, pokapeme trochou oleje a takto připravené je necháme asihodinu odležet. Potom je zprudka na oleji opečeme, přidáme máslo, řezymanga a zvolna dohotovíme. Příloha: brambory.

160. Kuřecí prsíčka s pomeranči a koriandrem

600g kuřecích prsíček, 2 oloupané pomeranče, 1 lžička tlučeného koriandru, 1 lžíce sekaných mandlí, 1 dl dezertního vína, 1 lžička Glutasolu, 1 lžička škrobové moučky, špetka soli, 3 lžíce oleje.
Masonakrájíme na nudličky, mírně osolíme, obalíme v škrobové moučce aprudce osmažíme na oleji. Olej slijeme, přidáme plátky pomeranče,koriandr, mandle, Glutasol a víno. Už jen krátce podusíme a podáváme srýží nebo těstovinami.

161. Kuřecí prsíčka s brambory

4 porce z kuřecích prs (600g), 500g brambor, 2 středně velké cibule, 1 mrkev, 50g anglické slaniny, pepř, sůl, máslo na potření.
4čtverce alobalu potřeme máslem, Na každý položíme mírně osolený plátkuřecího masa. Na něj poklademe oloupané, na kolečka pokrájenébrambory, posypeme strouhanou cibulí i strouhanou mrkví, znovu osolíme,opepříme, přidáme plátky slaniny a zabalíme. Pečeme 30 minut při 200O C.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
10:55
v

162. Kuřecí prsíčka s ananasem a mandlemi

Kuřecíprsíčka naklepeme a obalíme v mouce, po obou stranách osmahneme naoleji. Vložíme do alobalu, poklademe okapaným ananasem a nasekanýmimandlemi, zakapeme rozpuštěnou Ramou. Zabalíme a dáme asi na 20 minutzapéci. Podáváme s bramborem.

163. Kuřecí prsíčka se sýrem

Kuřecí prsíčka, vegeta, olej, sýr Eidam, 1 dl šlehačky, mléko.
Kuřecíprsíčka nakrájíme na nudličky, promícháme s vegetou a necháme odležet.Osmažíme na horkém oleji, odstavíme a slijeme tuk. Znovu rozpálíme,vlijeme šlehačku, počkáme, až začne vřít, zasypeme jemně strouhanýmsýrem, necháme rozpustit do omáčkové hustoty, v případě potřeby zředímemoukou.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
06.Březen 2010,12:30
k

164. Kuřecí prsíčka se špenátem

150g pohanky. 3/4 l zeleninového vývaru, 300g čerstvého špenátu, 100g žampiónů, 1 mrkev, 150g kuřecích prsíček, 1 svazeček pažitky, 1 lžíce medu, 6 lžic octa, sůl, pepř, 8 lžic ořechového oleje.
Pohankuvysypeme do vařícího vývaru a necháme pod pokličkou nabobtnat. Kuřecíprsíčka osolíme a opepříme a opékáme 10 minut po obou stranáchdozlatova. Vyjmeme a na tuku krátce osmahneme plátky žampiónů.Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Omyté listy špenátu, masonakrájené na nudličky, žampióny a nabobtnalou pohanku urovnáme natalíře a bohatě zakapeme zálivkou.

165. Kuřecí prsíčka se šunkou

Podle Yukiko Sawa - 200g kuřecích prsíček, 2 bílky, 4 lžíce rostlinného oleje, 50g šunky. 2 dl bílého vína, 1 lžička soli, trochu tymiánu.
Masoz kuřecích prsíček pokrájíme na tenké plátky, promícháme s bílky,opečeme na oleji doměkka a položíme na vyhřátý talíř. Rozpálíme dalšíčást oleje, přidáme tenké plátky šunky a opečeme ji. Potom vše pokapemevařící vodou s bílým vínem, osolíme, okořeníme tymiánem, přidáme plátkykuřecího masa a za stálého míchání necháme přejít varem. Jako přílohupodáváme rýži.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:28
Prsíčka, hermelín, sůl, olej, bílé víno, šlehačka, bílý pepř, citrón, provensálské koření, loupané mandle.
Kuřecíprsíčka nakrojíme do kapsy, mírně naklepeme, vložíme trojúhelníčekhermelínu, několik mandliček, mírně zaklepneme a smažíme. Kousek máslarozpustíme, zaprášíme hladkou moukou, zapěníme, zalijeme šlehačkou amírně provaříme. Nakonec přilijeme víno, přidáme provensálské koření,sekané mandle a výpek z masa. Zavaříme a omáčkou zaléváme prsíčka natalíři.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
11:09
ústa

167. Plněná kuřecí prsíčka č. 1

4 porce kuřecích prsíček, 100g tvrdého sýra, 75g jader vlašských ořechů, 1 lžíce sekané petrželové natě, sůl, mletý pepř, 2 vejce, 5 lžic mléka, 50g oleje, 50g másla, 75g hladké mouky.
Kuřecíprsíčka zbavíme kůže, kostí a zlehka je naklepeme. Prořízneme do nichkapsu a naplníme ji směsí ze strouhaného sýra, petrželky a drcenýchjader ořechů. Otvor spíchneme párátkem. Osolíme, opepříme. Obalíme vmouce, namočíme do rozšlehaných vajec s mlékem a opečeme na oleji.Přidáme máslo a zvolna dusíme. Podáváme s dušenou rýží.

168. Plněná kuřecí prsíčka č. 2

Pro 4 osoby - 4 porce kuřecích prsou, sůl, pepř, 100g šunky, 50g sýra, rozmarýn, zelená petrželka, mouka, 2 vejce, asi 1 dl mléka nebo piva, strouhanka.
Celková doba přípravy 40 minut. Doba fritování 6-7 minut. Teplota 170OC.
Každouporci kuřete opatrně vykostíme, rozřízneme tak, aby vznikla kapsa.Všechny porce naklepeme, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na drobnékostičky, sýr nastrouháme najemno. Sýr smícháme se šunkou, nasekanýmrozmarýnem a petrželkou. Směsí naplníme všechny kapsy. Uzavřeme jepárátky nebo zašijeme nití. Jednotlivé porce obalíme nejprve v mouce,potom ve vejcích smíchaných s mlékem nebo pivem a nakonec vestrouhance. Tuk ve fritovacím hrnci zahřejeme na požadovanou teplotu aobalená kuřecí prsa fritujeme dozlatova. Plněná kuřecí prsa podáváme sezeleninovým salátem a vařenými brambory.

169. Plněná kuřecí prsíčka č. 3

Pro 2 osoby - 2 řízky z kuřecích prsou nebo 4 menší, 4 lžičky plnotučné hořčice, 2 lžíce másla, 50g strouhané Nivy, 100g strouhaného ementálu, šťáva z poloviny citrónu, tuk na pečení, sůl a pepř.
Začnemepřípravou sýrového překvapení. Máslo utřeme do pěny, vmíchámestrouhanou Nivu a ementál, ochutíme citrónovou šťávou, a třemedohladka. Pak dáme vychladit směs do ledničky. Když pěkně ztuhne,uděláme z ní válečky nebo nakrájíme tenké hranolky. Kuřecí řízečkyrozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poté do řízků vložímehranolek nebo váleček ze sýrové hmoty, sepneme párátky nebo speciálnímpérkem, a v rozehřátém tuku po obou stranách opečeme. Pak dáme dopředehřáté trouby dopéci. Podáváme s bramborem a kompotem.

170. Plněná kuřecí prsíčka č. 4

1 kg kuřecích prsíček, 150g šunky, 150g eidamu, 100g žampiónu, lžíce másla, 1 dl bílého vína, sůl, lžíce hladké mouku, 2 lžíce oleje.
Kuřecíprsíčka nakrájíme, naklepeme, osolíme, pokryjeme plátkem šunky, plátkemsýra, přeložíme, okraje sklepneme paličkou (můžeme sepnout párátkem),lehce poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Dovýpeku přidáme pokrájené žampióny a máslo, podusíme a zastříkneme bílýmvínem. Podáváme se zeleninou a bramborovými kroketami.

171. Pikantní kuřecí prsíčka

Připravímesi tolik porcí kuřecích prsíček, kolik čekáme hostů. Pak si připravímemarinádu z oleje, vinného octa, sojové omáčky, tymiánu, pálivé papriky,rozetřeného česneku, jemně pokrájené cibule, trochy hořčice, kečupu asoli. Osušené maso osolíme a potřeme směsí a dáme do ledničky podpokličkou asi na 2 -3 hodiny marinovat. Na rozpálený gril pokládámeporce a často je potíráme marinádou. Obracíme a asi za čtvrt hodinymůžeme prsíčka konzumovat.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
10:40

172. Pikantní kuřecí řízky

4 kuřecí řízky, 2 stroužky česneku, sůl, mletá sladká paprika, mletý pepř, mletý zázvor, hladká mouka, vejce, mléko, strouhanka, ztužený tuk na smažení.
Kuřecí řízky naklepeme a po obou stranách potřeme směsí


ks


česnekuutřeného se solí a kořením. Necháme několik hodin v chladu odležet,obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka a strouhance a poobou stranách pozvolna do zlatova usmažíme. Podáváme s vařenýmibrambory a se salátem nebo kompotem.

173. Sváteční kuřecí řízky

4 řízky, 4 žampiony, sůl, Hera, 50g zmrazeného hrášku a mrkve, sekaná petrželka, vejce, mouka, strouhanka, olej.
Řízkynaklepeme. Houby nakrájíme nadrobno a osmahneme na na troše Hery. Asi20g Hery utřeme se solí, přidáme zeleninu a houby, ze směsi v alobaluvyrobíme 4 válečky, které necháme ztuhnout v chladnu. Válečky zabalímedo řízků, stáhneme nití, obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažímena oleji do zlatova.

174. Pilaf z kuřecích jater

10-12 kusů kuřecích jater, 250g rýže, 200g nakrájené mrkve, 2 střední cibule, svazek petrželky, 1 l kuřecího vývaru, strouček utřeného česneku, 1 a 1/2 lžičky kari, sůl, pepř, 2 rajčata, pár lžic oleje.
Játraopečeme a nakrájíme. V tuku od jater osmahneme cibuli a petržel.Přidáme játra, mrkev, rýži, vývar, kari a česnek, osolíme a opepříme.Dusíme pod pokličkou. Podáváme zdobené plátky rajčat.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
10:26

175. Špenát s kuřecím masem

600g špenátového protlaku, 100g pečeného kuřecího masa, 30g másla, 2 vejce, 5 lžic smetany, 70g hladké mouky, 70g tvrdého sýra, muškátový oříšek, pepř, sůl.
Špenátový protlakpodusíme. Máslo utřeme ze žloutky, okořeníme, přidáme nastrouhaný sýr,smetanu, nakrájené maso, dobře promícháme, zahustíme moukou a smíchámese špenátem. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Směs urovnáme do tukemvymazané formy a zapečeme v horké troubě. Podáváme s vařenými brambory.


v

176. Pečené kuře na česneku

1 kuřecí prsa, Omáčka na potírání: 1/2 lžičky rozdrceného česneku, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce francouzské hořčice, sůl, pepř.
Maso potíráme omáčkou a na každé straně opékáme asi 10 min.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
10:22

177. Dušené kuře s brokolicí

Pro 4 osoby - 500g kuřecích prsíček, 2 lžíce škrobové moučky, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce suchého sherry, 2 lžíce oleje, 2 kousky 2,5 cm dlouhé čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, 450g brokolice, 1 velká červená paprika, 4,5 dl drůbežího vývaru, 100g těstovinových mašliček, 30g piniových oříšků nebo mandlí.
Smíchámesherry se sójovou omáčkou a se škrobem a ve směsi důkladně obalíme masonakrájené na proužky. Necháme marinovat asi čtvrt hodiny. Na lžícioleje osmahneme ve vyšší pánvi na tenké proužky nakrájený zázvor ačesnek, přidáme na malé růžičky rozebranou brokolici a nechámezměknout. Děrovanou naběračkou vybereme zeleninu do mísy. Přidáme zbylýolej a maso na něm opečeme, pak vyndáme a přidáme k zelenině. Do pánvevlijeme vývar, přivedeme k varu a zavaříme těstoviny. Na mírném ohnivaříme za občasného míchání asi 10 minut, až se vývar vsákne. Dotěstovin vmícháme maso se zeleninou a piniové oříšky. Necháme prohřát apodáváme.

178. Dušené kuře s křenem

1 kuře, 60g másla, lžičku hladké mouky, 2 dl šlehačky, 2 lžíce křenu, cibuli, sůl, pepř, kousek masoxu, tuk.
Kuřerozdělíme na porce, osolíme, opepříme a opečeme na másle dozlatova.Porce vyjmeme, na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidámemaso, kousek masoxu, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké kuře vyjmeme,šťávu zaprášíme moukou, necháme chvilku osmahnout, podlijeme trochouvody a povaříme. Do omáčky nalijeme smetanu, necháme přejít varem,přidáme křen a odstavíme z ohně.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
10:09
Pro 4 osoby - 8 kuřecích kýt, 300g kuřecích jater, 200g pórku, sójová omáčka, kečup, grilovací koření (lze i jiné druhy) sůl na dochucení, olej na smažení.
Kuřecíkýty vykostíme (ale lze nechat), naklepeme (i s kostí), osolíme z oboustran, opepříme, potřeme grilovacím kořením (koření gurmán, jen česnek,čínské atd.). Připravené maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji (abyse vytvořila kůrčička), obrátíme a opečeme z druhé strany. Masovyndáme, a na použitém oleji zprudka opečeme nakrájená játra, shrnemena jednu polovinu a na druhou vysypeme jemně nakrájený pórek a opečeme.Mícháme jak pórek i játra. Přidáme kečup a vše promícháme, přidámesójovou omáčku, a jen prohřejeme. Nakonec játra osolíme. Kuřecí masopodáváme na talíři přelité (utajené) játry s pórkem. Možno podávat bezpřílohy.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
10:01

1 kuře, 50g hladké mouky, 2 lžíce bílého vína, 3 bílky, sůl, pažitka, olej na smažení, 1 lžíce oleje.

Rozporcované kuře osolíme, obalíme v těstíčku a smažíme narozpáleném oleji. Příprava těstíčka: Do misky dáme víno, lžičku oleje, mouku,sůl, sekanou pažitku. Těstíčko by mělo být stejně husté jako kapání do polévky.Nakonec vmícháme sníh z bílků. Podáváme s bramborem a doplníme salátem zčerstvé zeleniny nebo kompotem.

 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
< Novější články | Starší články >