23.Prosinec 2009,05:13
detail řepy


Ingredience:
1 čínské zelí, 1 kari dresink
1 kuře, chleba na topinky, česnek


Popis přípravy:
Kuře upečeme potom nakrájíme na kostičky. Dužinu zelí také nakrájíme na kostičky,dále
smíchámes dresinkem a necháme v chladu proležet. Upečeme topinky a hodněpočesnekujeme,dále rozřežeme na kostičky a teplé smícháme se salátem.
 
04:46
Vejce v šeru
1 porce
Ingredience:
mouka kukuřičná 400 g, brambory 400 g, olej 100 ml
kaše kukuřičná 200 g, jogurt 150 g, droždí 50 g, sůl
sýr tvrdý 100 g, rajský protlak 50 g
bazalka 1, oregáno 1, česnek-2 stroužky
cibule 1 ks, olej 2 lžíce, sůl
Popis přípravy:
Doprolisovaných brambor zapracujeme oživlé droždí, mouku, olej, jogurt asůl, necháme hodinu odpočívat, vyválíme na tloušťku palce a vypichujemekolečka. Necháme ještě 10 minut kynout a upečeme do zlatova. Shorapotřeme horkým olejem nebo rozpuštěným máslem.
Pomazánka:
Očištěnýčesnek a cibuli jemně nastrouháme a rozšleháme s olejem, rajskýmprotlakem a kořením. Přidáme kukuřičnou kaši a další přísady, dochutímesolí a umícháme pomazánku, kterou mažeme na teplé nebo vychladlépagáče. Pomazánku můžeme použít také na topinky, do arabského chleba,na chlebíčky apod.
 
04:34
Ingredience:
chléb, kuřecí prsíčka, steak koření
kečup jemný, česnek, tvrdý sýr


Popis přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, posypeme steakovým kořením a na pánvičce na oleji
prudceorestujeme. Až je maso orestované zalijeme ho jemným kečupem a chvílimícháme, pak si opečeme topinky a potřeme je česnekem.Vysypeme na něorestované maso zasypeme tvrdým sýrem a chviličku ohřejeme vmikrovlnce,jen aby se sýr roztekl po topinkách pak podáváme.
 
04:26
myš
4 porce
Ingredience:
4 vařené brambory, 1 cibule
1-2 stroužky česneku, 4-5 ks feferonky
1 lžíce kečupu, 1 lžíce worčestru
sůl, sladká paprika, olej


Popis přípravy:
Uvařené brambory rozmačkáme vidličkou. Cibuli najemno pokrájenou smícháme s utřeným česnekem, přidáme 1 vrch. lžičku slad.
papriky, 1 lžíci oleje, kečupu, worčestru, osolíme a přidáme brambory.
 
03:55
Ingredience:
1 kg paprik, 1 kg rajčat
3 větší cibule, 3 feferonky
5 str.česneku, 1 vepřová konzerva
1 hovězí konzerva, olej , sůl


Popis přípravy:
Zeleninupomeleme,nakrájenou cibuli na oleji osmahneme. Přidáme papriku arajčata a na mírném ohni svaříme. Nakonec přidáme maso z konzerv a popromíchání -plníme do menších sklenic a zavaříme.


Vejce - červené zátiší
 
22.Prosinec 2009,06:21
4 porce
Ingredience:
chléb, olej na smažení, česnek,
med, plátky šunky, sýr na strouhání, sůl

Popis přípravy:
Chlébnakrájíme a osmahneme po obou stranách. Poté osolíme a očesnekujeme,potřeme medem a položíme plátky šunky. Takto upravené topinky posypemenastrouhaným sýrem a podáváme. Vhodné nápoje: Čaj, Grog, Punč
 
06:17
2 porce
Ingredience:
2 cibule, 6 sušených fíků, vepřová šunka cca 4 plátky
chilli, ředkvičky, chléb


Popis přípravy:
cibulinakrájíme na drobné kostičky a zpěníme ji na olivovém oleji. Přidámešunku a cca 2 minuty restujeme. Potom přidáme nakrájené fíky, kteréjsme předtím nechali 10min. ponořené v mléce. Chuť zvýrazníme drcenýmchilli. Směs naneseme na předem
připravené topinky a ozdobíme ředkvičkami.
 
06:13
1 porce
Ingredience:
chleba, tuk, sůl, pepř, česnek
měkký plátkový sýr, okurka, rajče
nějaký salám (vhodný je nějaký tvrdý)

Popis přípravy:
Chlebaosmahneme dozlatova. Topinku potřeme česnekem, osolíme a položíme na nísýr. Ten by se měl trochu roztát. Dále přidáme salám a na kolečkanakrájenou okurku a rajče. Pro dochucení můžeme přidat trochu pepře.

kek2
 
06:10
2 porce
Ingredience:
4 plátky chleba, 3 rajčata
10dkg mozzarely, česnek, sůl

Popis přípravy:
Z plátků chleba uděláme klasické topinky poté na ně poklademe rajčata a mozzarelu a vložíme na 1minutu do mikrovlnky.
 
06:02
termoska
1 porce
Ingredience:
chléb, tuřanské (či jiné nakládané kyselé) zelí
uzenina (např. salám či špek), vejce, olej
česnek, kari koření, sůl, pepř


Popis přípravy:
Dejtena pánvi rozehřát olej. Krajíce chleba nakrájejte na půlky a osmažtejako topinky. Až dosmažíte poslední, máte pánev prakticky čistou amůžete pokračovat. Přidejte olej a dejte osmažit na drobné kousky(plátky, kostečky…) nakrájenou uzeninu. Pak přidejte kysané zelí anechejte trochu osmažit. Přidejte kari (=t o nejdůležitější!!!), můžetei pepř a sůl. Topinky potřete stroužky česneku a posolte. Že je zelíhotové, poznáte podle chuti. (Až trochu zesklovatí a nebude syrové cca10 min.) Dejte ho na připravené topinky a - máte opět čistou pánev. Prozměnu přidejte oleje a rozklepněte pár vajec. Udělejte je jako vaječnouomeletu, posolte, popepřete (=nemíchat!). Tu pak rozkrájejte na menšídílky a dejte na vrch topinek se zelím.
 
05:59
Ingredience:
3 lžíce oleje, 3 lžíce hořčice
1 lžíci kečupu, 1 lžíce octa
1 malý protlak, 1 kostku cukru
20 dkg měkkého salámu, 1 větší cibuli
2 stroužky česneku, 1 okurku
2 vejce pokrájet, 2-3 lžíce majolky, sůl, pepř.

Popis přípravy:
3 lžíce oleje, 3 lžíce hořčice, 1 lžíci kečupu, 1 lžíce octa, 1 malý protlak, 1 kostku cukru.
Všeza stálého míchání povařit. Necháme vychladit. Nakrájet: 20 dkg měkkéhosalámu, 1 větší cibuli, 2 stroužky česneku, 1 okurku nastrouhat, 2vejce pokrájet, 2-3 lžíce majolky. Okořenit - sůl, pepř.
Zamíchat vše dohromady a namazat na topinky.
 
05:31
instantní kočka

4 porce
Ingredience:
1 kg rajčat, 5 dkg cibule, 3 ks jablek ( vetší)
1 lžička pepře, 1 lžička kari, 6 stroužky česneku
1 šálek cukru, 1 šálek octa
3/4 lžíce papriky pálivé, 2 lžíce soli
10 dkg rozinek (nemusí být)
Popis přípravy:
Uvedené přísady pokrájíme, svaříme na kaši. Horké dáváme do skleniček, které uzavřeme víčkem. Uskladníme v ledničce.
 
05:24
4 porce
Ingredience:
100 g pivní sýr olomoucké tyčinky
100 g Niva, 100 g zralý hermelín
100 g eidam nebo uzený blok
50 g romadůr, 50 g másla
sladká i pálivá paprika
drcený kmín
sklenka světlého piva
3 lžíce sádla, 1 vejce natvrdo
petrželka, asi 8 krajíčků chleba

kuchyň


Popis přípravy:
Eidam,nebo uzený blok nastrouháme, ostatní sýry nakrájíme na plátky.Nastrouhaný sýr vymícháme v míse s máslem, potom postupně přidávámeostatní druhy sýrů, přiléváme pivo. Vše vymícháme v hladkou pastu.Nakonec zamícháme koření. Z krajíčků chleba připravíme na sádletopinky, které mažeme připravenou pomazánkou a zdobíme plátky vařenéhovejce, petrželkou a bohatě zapíjíme pivíčkem.
 
05:21
Ingredience:
játrová paštika, 1 malá cibule
kečup, chilli (tekuté), pepř


Popis přípravy:
Paštikurozmačkáme, dle chuti přidáme kečup, chilli, pepř, jemně pokrájenoucibuli a vše smícháme. Můžeme udělat ostřejší. Mažeme na topinky,výborné k vínu.
 
05:17
4 porce
Ingredience:
200g měkkého salámu, 1 cibule
2 kyselé okurky, 2 feferonky
1kostka Masoxu, 1lžíce plnotučné hořčice, 1kostka cukru

Popis přípravy:
Vše umeleme na masovém strojku, mažeme na topinky,chlebíčkovou veku.


křeček
 
05:07
Ingredience:
zbytky pečeného vepřového masa
vajíčka asi 3ks, kyselé okurky 5ks
jedna velká cibule, hořčice, sůl, pepř
výpek nebo sos


Popis přípravy:
vše najemno rozemeleme a dochutíme ingrediencemi.mažeme na topinky a zapíjíme dobrým točeným pivem.
 
04:46
2 porce
Ingredience:
jelítko nebo jitrnice, olej, cibule
česnek, krajíčky chleba, křen


Popis přípravy:
Zjelítka nebo jitrničky stáhneme střívka. Na oleji zpěníme pokrájenoucibulku a přidáme buď jitrnici, nebo jelítko. Prohřejeme a dobřepromícháme s cibulkou. Vedle si připravíme obvyklým způsobem topinky,potřeme česnekem a masovou směsí. Posypeme čerstvě nastrouhaným křenem.Podáváme jako rychlou teplou zimní večeři.
 
04:17
Ingredience:
1.5 kg cuketa nebo dýně nebo patizón
6 středních cibulí, 1 lžička zázvoru
1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky
1 velká palička česneku, 10 lžic sojové omáčky
2 malé rajské protlaky, 4 lžíce sádla


Popis přípravy:
Nakrájenoucibuli osmahneme na tuku, přidáme strouhanou cuketu, koření a dusíme 25minut. Nakonec přidáme protlak trochu soli a krátce povaříme, plníme dosklenic za horka a necháme vychladnout.


meloun
 
04:01
Ingredience:
2 kg rajčat, 1 kg paprik - čistá váha
4 větší cibule, 1 velkou palici česneku
10 feferonek, 1/4 lžičky pepře
3dcl oleje, 2 dcl octa, 2 pol. lžíce soli
12 dkg cukru krystal

Popis přípravy:
Rozemlít na masovém strojku,přidat ostatní přísady a v troubě vařit.
Plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut.


ohryzek
 
03:55
4 porce
Ingredience:
3 lžíce oleje, 1 až 2 cibule, 3 rajčata
3 zelené papriky, 1 až 2 lžíce hořčice
chleba na topinky

Popis přípravy:
Naoleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na přiměřené kouskyrozkrájené papriky, krátce orestujeme. Na závěr přidáme nakrájenérajčata (pokud jsme líní neloupeme) a krátce podusíme. Přidáme hořčicipodle chuti a dokončíme. Tuto směs dáváme na klasicky připravenétopinky.
mouchy
 
< Novější články | Starší články >