5 porcí
Ingredience:
kuřecí prsíčka (200 g), kuřecí šunka (200 g)
vejce (4 ks), cibule (1 velká)
netučný sýr na strouhání-např. eidam (cca 100 g)
sádlo, máslo, chléb na topinky (4-6 ks), sůl, pepř
Popis přípravy:
Nasádle osmažíme do sklovata na hrubo nakrájenou cibuli.
Přidáme nanudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a orestujeme.
Přidáme nanudličky nakrájenou kuřecí šunku, směs prohřejeme a odstavíme.
Nastrouháme sýr.
Do šálku vyklepneme vejce, lehce osolíme a rozmícháme.
Na sádle opečeme plátky chleba, které po odkápání tuku
(osušení v papírové utěrce či ubrousku)lehce pomažeme máslem.
(Česnek, který jinak nikdy neškodí, zde není na místě.)
Znovu prohřejeme masovou směs, přidáme rozmíchaná vejce a za stálého
míchání necháme srazit. Hotovou směs klademe na připravené horké topinky,
sypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Varianta:
Možno použít libovolné minutkové maso a libovolnou kvalitní uzeninu.