![!191!](http://img.libimseti.cz/s/!191!.gif)
![!726!](http://img.libimseti.cz/s/!726!.gif)
![Já](http://photos6.libimseti.cz/img/091102/b/l2oV_6cQfD.jpg)
Podle Čínského horoskopu jsem:
Had je moudrý a důvtipný.
Je velice přemýšlivý a rozumný, chybuje jen zřídka.
Spoléhá hlavně sám na sebe
a nenechá si radit do života.
Je ochotný pomoci přátelům.
Pokud miluje, tak oddaně, horkokrevně a žárlivě.
![!27!](http://img.libimseti.cz/s/!27!.gif)
500 g vepřových řízků (bez kosti), 3 jablka, 3 citrony. Maso nakrájíme na kostky, jablka bez jádřince na stejné dílky, citron na plátky. Střídavě napichujeme na grilovací jehly. Smícháme 3 lžíce francouzské hořčice, 3 lžíce kremžské hořčice, 1 dl smetany, šťávu z 1 pomeranče, olej a směsí potíráme připravené špízy. Odložíme jednu polovinu, kterou poléváme již hotové grilované špízy. Grilujeme 15-20 minut.
RYCHLÁ SVÍČKOVÁ PEČENĚ
Na tuku rozpustíme 1 lžičku krupicového cukru a zakápneme worcesterem, orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel. Na zeleninový základ dáme hovězí maso, koření (celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián) a za občasného podlévání pečeme doměkka. Zeleninu vyjmeme (bobkový list vyndáme) a rozmixujeme. Zahustíme kysanou smetanou s trochou mouky, povaříme. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.
ROŠTĚNKY ZA ODMĚNU:
Roštěnky naklepeme a nařízneme. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme v rozpáleném tuku. Měkké maso naskládáme na vymazaný plech, každý plátek zakryjeme kopečkem ušlehaného sněhu z bílků, mírně osolíme. Posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapečeme.
PIVNÍ ROŠTĚNKY:
Roštěnky naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, zalijeme 2 dl piva a necháme v chladničce do druhého dne uležet. Lehce opepříme a na oleji opečeme 4 minuty po obou stranách (jako minutku). Na hotové roštěnky posadíme „volské oko“, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme kopeček hořčice. Zbylý tuk po smažení zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem a chvíli povaříme.
CHALUPÁŘSKÝ PEKÁČEK:
1 kg vepřového plecka (libového bůčku), 2 klobásy (myslivecká, aj.), 2 cibule, 4 stroužky česneku, grilovací koření, drcený kmín, sůl. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a osmahneme na rozpáleném sádle. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, cibuli a plátky česneku. Podlijeme vodou a asi 1 hodinu pečeme v troubě. K měkkému masu přidáme nakrájenou zeleninu (1 cuketa, 1 červená a žlutá paprika, 4 rajčata), ochutíme grilovacím kořením, kmínem a zasypeme 100 g strouhaného sýra. Dopékáme, až se sýr roztaví. Podáváme s chlebem
VEPŘOVÉ S PŘEKVAPENÍM:
4 plátky vepřové kýty, 4 plátky šunky, 4 plátky rajčete, 4 plátky sterilované okurky, mletý bílý pepř, sůl. Naklepané plátky masa osolíme, opepříme. Na každou polovinu položíme plátek šunky a zeleniny. Přeložíme, sepneme párátkem, potřeme olejem a na roštu grilujeme po obou stranách.