zamyšlení   29.Červenec 2009


Co je to sobectví???

Každý z nás máv sobě kousek toho sobce. Vlastně to svým způsobem ani není nicšpatného. Otázkou je, kde je ta hranice. Mým názorem je, žečlověk který někoho miluje – ať už jde o partnera, rodinu, čipřátele – prostě obetuje kousek toho sobectví a dělá věcipro druhé. Je ohleduplný a pozorný a dělá nesobecké věci neproto, že musí, nebo proto, že tím potěší ty, které má rád,ale protože ho těší dívat se na jejich radost a štěstí.

Znam člověka, cose mi snaží nic neslibovat a vyhnout se tak tomu, abych měla nároksi na to co nedodrží stěžovat. Je to člověk, který chodívlastní cestou a když se ho ostatní nechtějí držet, tak nemusía když ho následují a dělá jim to problémy, je to jejichblbost. Vlastně když se na to dívám tímhle způsobem, tak mocnechápu, proč se stále snažím a chodím kolikrát pro měnepohodlnýma stezkama tohoto člověka. Přitom by ty samé stezky strochou jeho snahy byly mnohem schůdnější.

Je to sobec, alezároveň nedělá nic špatného, k ničemu mě nenutí a já taknemám nárok si stěžovat. Svým způsobem má ve spoustě věcípravdu. Otázkou je, jestli je to správné.

napsal/a: radioaktivita 23:15 | tak nevim Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

radioaktivita 02.08.2009 10:37:54

jako sorry, ale nebudu psat jednu věc 20x a bohužel tenhle server je natolik na hovno, ze se tady nic lepšího napsat nedá - aniž bych u toho nezestárla...jsem ráda, že to udělalo vůbec nějaký odstavce...


Killik 31.07.2009 21:19:02

spravne je vice pouzivat mezernik :)