Naše planeta zdá se být přelidněná.Není tu dost místa pro všechny, tak musíme čekat, až na nás dojde ředa.

Čekáme vždy a všude. Mě třeba vždycky rozčilovali fronty v obchodech..Zrovna spěcháte na schůzku, nebo prostě potřebujete na záchod. S nákupem za pár korun si stoupnete do co nejkratší fronty.Často si však nevšimnete, že pán před vámi má plný košík a ještě se vrací pro pivo. Někdo před sebou může spatřit sympaticky vypadající stařenku, která platí stravenkami, nebo si jednoduše nevzala dost peněz. Čas od času máte přeci jen štěstí a nikdo takový před vámi nestojí. S poměrně spokojeným úsměvem si vystojíte dlouhou frontu, když vám přímo před nosem zavřou pokladnu s odkazem na ohromující řady lidí okolo. Takže když už se nezasekne pokladna, nebo vás náhodou  nepodezřívají z krádeže (což se mi už taky jednou stalo), máte ještě spoustu dalších možností, jak přijít o volný čas.

Kromě těchto front, trávíme spoustu času třeba čekáním ve frontě na záchod, což je třeba ve škole výborný způsob, jak přijít o přestávku. Čekáme  na dopravní prostředky, ve  frontách tramvajenky, na poštách a někdo je nucen čekat i než poteče teplá voda, nebo se uvolní místove sprše.

Zkrátka jen čekáme a čekáme… jednou jsem se pokoušela zpočítat, kolik času pročekám během jednoho týdne a narůstající číslo mě tak vyděsilo, že jsem toho raději zase rychle nechala.

Čekání je součástí dnešního způsobu života a je jen na nás jak ho strávíme. Jestli se budeme zlobit na zpožděný vlak a zkazíme tím sobě a pár lidem okolo den, nebo jestli to jednoduše akceptujeme. Když si k čekání pustíme mp3, zavoláme někomu, s kým už jsme delší dobu nemluvili, nebo se prostě jen ponoříme do soukromého světa našich myšlenek zjistíme, že je to vlastně není až tak strašné. Někteří lidé mají hysterické záchvaty z toho, že musí půl hodiny čekat na tramvaj a když se dostanou domů, sednou si k televizia tráví čas sledováním otupujících televizních programů.  Tak by mě zajímalo, jestli to opravdu stojí za to rozčilování. Zkuste se nad tím trochu zamyslet...

 

napsal/a: radioaktivita 11:11 | skoro normalni holka Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář