01.Únor 2010,04:20
38

 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
04:10
39

 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
04:08
Ingredience:

250 g cibule, 1 kg brambor, 2 pórky, 1 zelený paprskový lusk, 500 g rajčat,
1 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sladké papriky,
1/2I zeleninového vývaru, špetka drceného kmínu, 1 lžička majoránky, 1/2svazku petrželky, sůl, 75 g zakysané smetany, 2 lžíce octa
Postup:
Bramboryoloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme na plátky.Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme, pór na kroužky, papriku arajčata na kostky. Cibuli zesklovatíme na oleji. Česnek oloupeme,přilisujeme k cibuli, společně osmahneme. Vmícháme mletou papriku.Přidáme brambory, pórek, papriku a rajčata, krátce vše promícháme apřilijeme vývar. Okořeníme drceným kmínem a majoránkou a přikrytévaříme 15 - 20 minut. Petrželku omyjeme, osušíme a jemně posekáme.Guláš osolíme a zjemníme ho zakysanou smetanou. Podle chuti přikyselíme.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
03:56
41

 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
03:42
42

 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
03:39
Ingredience:
300 g bílých fazolí, 250 gklobásy, nebo uzeného bůčku, 50 g sádla, cibule, 20 g hladké mouky,paprika, sůl 2 lžíce rajčatového protlaku
Postup:
Omytéfazole necháme bobtnat, přilijeme do nich vodu, aby byly zatopené,přidáme na kostečky nakrájené syrové uzené maso (nejlépe z bůčku) nebona kolečka nakrájenou klobásu, zvolna vaříme, až je obojí měkké. Potompokrm zahustíme růžovou cibulovou jíškou, povaříme, přidáme protlak apodle chuti osolíme, případně přidáme několik kapek citrónové šťávynebo 2 lžíce smetany. Pokrm je velmi chutný. Doplněný zeleninovýmsalátem a kouskem chleba je výbornou večeři.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
03:30
44

 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
03:13
45

 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
31.Leden 2010,22:03
Ingredience:
0.3 kg zadního hovězího, 40 g vepřového sádla, 60 g cibule,
10 g česneku, 0.2 g mletého pepře, 20 g hladké mouky, 6 g soli, 20 g rajčatového protlaku,
3 g mleté papriky, 60 g slaniny, 50 g pařížského salámu, 100 g žampiónů, 60 g kapie
Postup:
Hovězí maso očistíme, opereme a nakrájíme na stejnoměrné kostky.
Na2/3 sádla usmažíme cibulku (také asi 2/3) s kmínem dozlatova,přimícháme poloviční dávku papriky a na tento základ vložíme připravenémaso. Při častém míchání rychle odusíme ve vlastní šťávě. Potom přidámepepř, sůl a rajský protlak
a pod pokličkou dusíme dozměknutí. Přidáváme po částech podle potřeby horkou vodu. Když je masoještě trochu zatuhlé, necháme základ vydusit až do tuku. Přidáme mouku,orestujeme asi 5 minut. Potom zalijeme horkou vodou tolik, aby omáčkabyla řidší. Přidáme utřený česnek a necháme zvolna vařit, až je masoúplně měkké. Ve zvláštním kastrole zatím rozpustíme zbytek sádla,přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu,salám (klobásu) a na plátky pokrájené žampióny (nebo jiné houby) akapie. Trochou papriky zasypeme a všechno orestujeme. Takto připravenou vložku dáme nakonec do guláše a ještě všechno převaříme. Příloha: brambory, knedlík nebo chléb


kr
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
21:00
47
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
20:30

Ingredience:

800 g krkovice, 800 g  vepřových drobů(ledvinky, játra), 400  g cibule, 100 gsádla,

vývar z masa, česnek,mletá  paprika sladká, majoránka, pepř, sůl

Postup:

Do cibulového  základupřidáme maso a droby pokrájené na větší kostky, zasypeme drceným česnekem, mletou paprikou, osmahneme, osolíme,  zalijeme vývarem 

a vaříme do změknutí. Poté dochutíme pepřem,  majoránkou.

 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
20:13
49

 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
20:05
Ingredience:
800 g kuřecích prsou. 800 g cibule, 2000 g rajčat, 2 sušené chilli papričky nebo mleté chilli, olej, sůl, pepř
nákup
Postup:
Cibulinakrájíme na kostičky, rajčata nastrouháme na hrubém struhadle tak, ženám v ruce zůstane jen slupka (slupku nepoužíváme). Z rajčat scedímešťávu, kterou necháme stranou na pozdější podlévání.
Maso nakrájíme na větší kostky.
Naoleji osmahneme cibuli, přidáme dužinu z rajčat, společně orestujeme,přidáme chilli a kuřecí maso, osolíme, promícháme a dusíme do změknutí.V průběhu dušení podle potřeby podléváme slitou šťávou z rajčat.Jakmile je maso měkké, je zároveň i zelenina vydušená
v hustší omáčku (asi za půl hodiny), Omáčku podle chuti můžeme ještě dosolit nebo opepřit.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
08:07
Ingredience:
400 g krůtího masa, mletý pepř, sůl, 3 lžíce oleje, 2 cibule, sladká i pálivá paprika,
1 malá sklenice sterilovaného leča, 4 stroužky česneku, worcesterská omáčka,
čerstvě nastrouhaný křen na ozdobení


Postup
Naguláš můžeme použít méně kvalitní krůtí maso - např. krůtí stehna nebomůžeme koupit přímo kousky krůtího masa na guláš (prodává se zmražené).
Masonakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. V kastrolu si rozpálíme olej,cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Přidáme masoa za stálého míchání ho osmahneme. Posypeme mletou paprikou, přidámesterilované lečo, rozetřený česnek a zakapeme worcesterem. Podlévámevodou podle potřeby a dusíme do změknutí.
Čerstvý křen oloupeme a jemně nastrouháme. Posypeme jím guláš před podáváním.
Jako přílohu můžeme zvolit chléb, těstoviny, hranolky, nebo jinou vámi oblíbenou gulášovou přílohu.


a
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
07:56
Ingredience:
1200 g jeleního nebo srnčího masa - krk, bok nebo hrudí, 1000 g cibule,
500 g vepřového sádla, 2 mrkve, 1/2 celeru, 2 kořenové petržele, 4 rajčata,
2papriky, sklenička sterilovaného leča, 500 g brambor (z toho 3 syrovéna zahuštění), sušené nebo čerstvé houby, 300 ml červeného vína, mletápaprika
kmín, česnek, majoránka, větvičky z jedličky, sůl, pepř
Postup:
1.Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek na plátky,kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a cibuli na plátky.
2.Na rozpáleném sádle opečeme cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou adrceným kmínem dozlatova, přidáme maso, orestujeme, okořeníme mletoupaprikou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme téměř do změknutí.
3. Přidáme na kostičky krájené brambory, rajské, papriku a lečo, podlijeme vínem

a vaříme spolu s bylinkami (libečkem, petrželkou, majoránkou), větvičkou z jedličky
a nastrouhanými brambory do změknutí.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
05:03
Ingredience:
300 g zadního hovězího masa, 300 g vepřového ramínka, 300 g patisonů nebo cukety,
60 g tuku, 200 g cibule, 1 zelená paprika, 2 rajčata, 2 lžíce hladké mouky,
2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 vrchovatá lžička sladké mleté papriky,
2 lžíce kečupu, pepř, vývar z kostky bujónu, sůl


1



Postup:
Nejdříveočistíme cibuli, oloupeme cuketu nebo patison a obojí nakrájíme nahrubé kostky. Také opláchnuté a osušené hovězí i vepřové maso pokrájímena větší kostky.
Očistíme česnek, zelenou papriku (nakrájímeji na proužky) a spaříme a oloupeme rajská jablíčka. V kastrolurozpálíme tuk (olej, sádlo), osmažíme na něm cibuli, přidáme hovězímaso a také ho osmahneme po všech stranách. Zhruba po 10 minutáchpřidáme vepřové maso a také osmažíme. Mícháme.
Když jevepřové maso téměř měkké, rozprášíme na ně hladkou mouku, promícháme smasem a znovu necháme osmahnout. V tomto okamžiku přidáváme nakrájenépatisony nebo cuketu, přidáme kečup, prolisovaný česnek, kmín, pepř,mletou papriku a sůl. Po troškách podléváme vývarem až dosáhnemepotřebného množství tekutiny. Stále mícháme. Necháme chvíli provařit apotom přidáme nakrájenou papriku a rajčata. Dále dusíme na mírném ohniaž je maso měkké. Ke třeba počítat s tím, že přidáním patisonů čicukety do guláše vznikne při stejném množství mouky trochu řidšíomáčka. Nevyhovuje-li vám to, stačí zaprášit maso větším množstvímmouky. Guláš podáváme s rýží, těstovinami nebo pečivem.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
04:50
Ingredience:
400 g masa na minutku, 1 plechovka fazolí,1 velkou cibule, 2 stroužky česneku, pepř, gulášovou kostku, majoránku,sůl, olej, kečup
Postup:
Na nudličky nakrájené maso osolíme a opepříme a zprudka opečeme na tuku.
Když je opečené, přidáme cibuli, poté česnek, gulášovou kostku a zalijeme konzervou fazolí. Přidáme kečup a vše krátce zadusíme.
Na konec přidáme majoránku.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
04:34
gril


V kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
Zlehkaji zaprášíme paprikou, přidáme maso, slabě podlijeme vodou a nechámedusit do změknutí. Můžeme přidat i kousek mrkve, petržel, bobkový lista několik kousků nakrájené zelené papriky. Nedoporučuje se gulášmíchat, ale s hrncem přikrytým pokličkou zatřepat.
Na zahuštění použijeme buď moučnou záklechtku anebo nastrouhaný a v našem guláši uvařený syrový brambor.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
04:28
kr


Vkastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenoucibuli, zlehka zaprášíme paprikou, vložíme maso na- krájené na kousky,slabě podlijeme vodou, přidáme drcený kmín, osolíme a zastříknemeoctem. Dle potřeby doléváme vodu a dusíme do změknutí. Asi po 1 ½hodině maso vyjmeme šťávu zaprášíme moukou, přidáme rajský protlak,trochu drcené majoránky a ještě asi ½ hodiny vaříme.
Hotovou omáčku přecedíme na připravené maso a společně krátce povaříme.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
24.Leden 2010,13:18

V kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět 3oloupané a nakrájené cibule, přidáme mletou papriku,nakrájené maso, osolíme a okořeníme, přidáme 1 stroužek utřeného česneku, podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Asi po hodině dušení přidáme na kolečka nakrájené

2 - 3 paprikové lusky, dochutíme majoránkou a vše dohromady asi 30 minut dusíme.

 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
< Novější články | Starší články >