04.Únor 2010,08:06
Ingredience: 1 kg hovězího masa, 1 kg těstovin, 250 g tvrdého sýra
Říká se: Kolik masa,tolik cibule. Ale pozor. Ne na váhu, aleobjemem!Když maso nakrájíte, očkem poměříte hromadu a stejnouhromadu dáte cibule.1/4 až 1/3 tohoto objemu cibule nahradíme najemno nakrájenoubílou, nebo zelenou PAPRIKOU. Čerstvou v sezóně nakrájíme a dáme domrazáku a máme vystaráno na rok.Paprika se smaží úplně stejně, spolu s cibulí v základu.Postupně se v guláši úplně rozdusí, bude úplně neviditelná,jen skvělá chuť guláše dá vytušit, že je v tom nějaký fígl!Dále postupujete dle vlastní volby a chuti. Jen zahustit jíškou!Opravdu vyzkoušejte!!
Vydatný farmářský guláš podlitý vínem, vonící po houbách, zelenině a koření si nežádá víc než domácí křupavý chléb.
Ingredience:
375 g předního hovězího, 35 grostlinného tuku, 75 g cibule,
1 stroužek česneku, 7.5 g mleté papriky, sůl mletý pepř, 3 dl vývaru,
25 g hladké mouky, 20 g slaniny 50 g nakládané kapie a celeru 1 vařená vejce
Postup:
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou,zpěníme, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého mícháníosmahneme. Přidáme pepř, utřený česnek,sůl , podlijeme částí vývaru a dusíme. Pod poloměkkým masem vydusíme šťávudo tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusímedo změknutí. Maso vyjmeme, šťávupřecedíme na maso. Nakrájenou slaninu orestujeme, přidáme nakrájené kapie a celer, prohřejeme a směsí a vejci zdobíme porce guláše.