03.Leden 2010,09:07
6silnějších vepřových kotlet , 500 g kysaného zelí, 250 g zakysanésmetany, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1bobkový list, 1 brambora, 6 lžiček kečupu, olej, sůl, pepř, tuk navymazání pekáčku
Řízky naklepeme, osolíme a narozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách. Slaninu a oloupanoucibuli nakrájíme na kostičky a najednou osmažíme ve výpeku. Přidámeoloupaný a prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, opepříme a dusíme,dokud není zelí měkké. Pak bobkový list odstraníme. Bramboru oloupeme,omyjeme, najemno nastrouháme a přimícháme k zelí. Maso rozložíme dopekáčku vymazaného tukem. Na každý řízek navršíme kopeček zelí a lžičkuzakysané smetany. Dáme zapéci do předehřáté trouby.
Každou porci podáváme ozdobenou lžičkou kečupu